To je to što me zanima!

Penava: Neka se Vlada suzdrži od stavljanja dvojezičnih ploča

Vukovarski gradonačelnik traži 'pauzu' do donošenja Statuta Grada Vukovara kojim to pitanje treba biti uređeno sukladno Odluci Ustavnog suda o pitanju dvojezičnosti
Vidi originalni članak

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava pozvao je u četvrtak Vladu da se suzdrži od najavljenog i opetovanog postavljanja dvojezičnih ploča u Vukovaru do donošenja Statuta Grada Vukovara kojim to pitanje treba biti uređeno sukladno Odluci Ustavnog suda o pitanju dvojezičnosti.

- Nadam se kako će Vlada Republike Hrvatske imati političke i ljudske mudrosti ne narušavati ozračje posebnog pijeteta kod građanki i građana Vukovara i cijele Hrvatske, koje se svakim danom sve više osjeća s približavanjem 18. studenoga – Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine - navodi Penava. 

Gradonačelnik Vukovara oglasio se po pitanju postavljanja dvojezičnih ploča nakon što su na zgradi Palače pravde, gdje se nalaze Prekršajni, Općinski i Županijski sud, ovoga tjedna ponovno postavljene ploče s dvojezičnim natpisima.

I iz ostalih državnih institucija proteklih dana mogle su se čuti najave kako će uskoro vratiti na pročelja zgrada u kojima se nalaze ploče s dvojezičnim natpisima. Sve one su 23. rujna, na Dan 204. Vukovarske brigade, bile skinute ili oštećene te urudžbirane u Grad Vukovar.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • DragoRisto 02.03.2015.

    Penava zna dobro što su pravi problemi međunacionalnih odnosa u Vukovaru. Oni , na žalost proizlaze iz Sporazuma o mirnoj reintegraciji. Odvojeno školovanje Srpske i Hrvatske djece. Protiv toga bi se danas trebali boriti i Pupovac i Penava, pa i njegov šef. Koliko god je to Srbima teško shvatiti, morali bi ići u školu sva djeca zajedno i učiti na istom programu. Grupu Srpskih nacionalnih predmeta trebali bi učiti fakultativno. Recimo, kao naša djeca(pa i Srpska) u Njemačkoj. Dok se to ne ostvari, neće se nikada integrirati(ne asimilirati) u Hrvatsko društvo. A ovo Srbija neće nikad biti. To je valjda jasno i zadnjem glupanu.

  • milka cream 09.10.2014.

    bravo Penava, samo tako dalje!

  • Infatuation 09.10.2014.

    I opet... zašto da Vukovar bude mjesto posebnog pijeteta kad ljudi nisu umirali samo u Vukovaru? Zašto su vukovarske žrtve vrednije od onih iz ostatka Hrvatske, ili još bolje zašto su hrvatske vukovarske žrtve zanimljivije od srpskih? Ili možda najbolje, zašto mrtvi imaju više prava od živih?

Komentiraj...
Vidi sve komentare