Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
52 komentara

Penava: Neka se Vlada suzdrži od stavljanja dvojezičnih ploča

Vukovarski gradonačelnik traži 'pauzu' do donošenja Statuta Grada Vukovara kojim to pitanje treba biti uređeno sukladno Odluci Ustavnog suda o pitanju dvojezičnosti

Davor Javorović/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
52 komentara

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava pozvao je u četvrtak Vladu da se suzdrži od najavljenog i opetovanog postavljanja dvojezičnih ploča u Vukovaru do donošenja Statuta Grada Vukovara kojim to pitanje treba biti uređeno sukladno Odluci Ustavnog suda o pitanju dvojezičnosti.

- Nadam se kako će Vlada Republike Hrvatske imati političke i ljudske mudrosti ne narušavati ozračje posebnog pijeteta kod građanki i građana Vukovara i cijele Hrvatske, koje se svakim danom sve više osjeća s približavanjem 18. studenoga – Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine - navodi Penava. 

Gradonačelnik Vukovara oglasio se po pitanju postavljanja dvojezičnih ploča nakon što su na zgradi Palače pravde, gdje se nalaze Prekršajni, Općinski i Županijski sud, ovoga tjedna ponovno postavljene ploče s dvojezičnim natpisima.

I iz ostalih državnih institucija proteklih dana mogle su se čuti najave kako će uskoro vratiti na pročelja zgrada u kojima se nalaze ploče s dvojezičnim natpisima. Sve one su 23. rujna, na Dan 204. Vukovarske brigade, bile skinute ili oštećene te urudžbirane u Grad Vukovar.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message