To je to što me zanima!

Petek: '100 milijuna isplatit će kumovima, a predlaže uštedu'

Petek ocjenjuje da Bandić i dalje ne povlači potrebne i ključne poteze u gradu "jer to očito ne smije učiniti pošto je zarobljenik brojnih dogovora ispod stola, interesnih skupina i koalicijskih partnera
Vidi originalni članak

Oporbeni zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek ustvrdio je u četvrtak da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić predlaže uštedu 10 milijuna kuna, dok će istodobno "100 milijuna isplatiti kumovima, 180 dodijeliti novozaposlenima u Gradu i Holdingu, a vanjske usluge dosežu milijardu kuna".

SPOMENIK DOMOVINI 'Obustava rada je skuplja, zbog korone kasni nabava stakala...'

Petek je reagirao na Bandićev prijedlog ušteda kroz smanjenje naknada za zastupnike Gradske skupštine i financiranje političkih stranaka za 50 posto i smanjenje naknade članovima vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora za 30 posto.

To nisu potrebne uštede već demagoške i jeftine populističke mjere štednje, smatra Petek.

- Predlaže uštedu od oko 10 milijuna kuna do kraja godine, a stotinu milijuna dodatnih kuna će isplatiti kumovima samo na tri aktivna gradska gradilišta, novozaposleni u Gradu i Holdingu koštaju nas oko 180 milijuna kuna godišnje, vanjske usluge dosežu milijardu kuna, a dijelom su nepotrebne i preplaćene - poručio je u priopćenju.

Petek ocjenjuje da Bandić i dalje ne povlači potrebne i ključne poteze u gradu "jer to očito ne smije učiniti pošto je zarobljenik brojnih dogovora ispod stola, interesnih skupina i koalicijskih partnera, a uz to nema niti kapacitete ni znanja za upravljanje modernim gradom i kriznom situacijom".

ZAHTJEV ZA SAZIVANJEM SJEDNICE Taritaš: 'Bandić se ponaša kao da potresa u Zagrebu nije bilo'

Pritom naglašava kako ne vidi problem u smanjenju ili ukidanju naknada zastupnicima radi sanacije posljedica potresa i uravnoteženja proračunskih rashoda, koja će biti dio cjelovitog i potrebnog paketa ušteda, već smatra da je Bandićev prijedlog samo "bacanje prašine u oči".

Kao primjer Petek je naveo da skoro 100 milijuna kuna više ide samo na anekse po ugovorima za rotor, žičaru i spomenik domovini. 

- Od kada je u koaliciji s HDZ-om, zaposlio je dodatnih 1500 ljudi, većinom potpuno nepotrebno, što gradsku i blagajne trgovačkih društava košta minimalno 15 milijuna kuna mjesečno, 180 milijuna kuna godišnje - kaže Petek, a na vanjske usluge troše se stotine milijuna kuna.

OPTUŽUJU BANDIĆA Most: Usluge na zagrebačkim grobljima poskupjele za 500%

Osim toga, smanjenja naknada zastupnicima i vijećnicima je beznačajno u tekućem mjesecu jer sjednice skupštine nije bilo, kao ni sjednica većine odbora, pa će većina zastupnika dobiti nula kuna, dodaje Petek.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 23.04.2020.

    DEMAGOG I POPULIST. Primi se lopate i kreni raditi nešto konkretno za pomoć ljudima, a ne držat se pustih riječi iz udobnosti svojeg doma kojeg si dobio na račun naknada i naknadice koje sjedaju kao dio dugogodišnje podrške SDP-u i Bandiću svih ovih godina. Sad kad je pipa zatvorena najednom ne valja. SRAM TE BILO

  • Avanturistica 23.04.2020.

    Na stranu što i kako Bandić radi, zanimljivo je da kad se pojavila i najmanja mogućnost da se TEBI nešto sitno para od naknadica koje uredno sjedaju na račun uzme, odmah si krenuo zanovijetat kako to bolje da se i ne uzima, da je to mazanje očiju i slično. Zanimljivo! Kažeš da je to bacanje pijeska u oči? Štedi se kunu po kunu g. Petek

  • Sláinte 23.04.2020.

    interesantno kako sad kad se dirnulo u naknade koje on prima najednom baš ukidanje tih naknada nema smisla i nije i baš neka ušteda. NAJOBIČNIJI STE POPULIST G. PETEK!

Komentiraj...
Vidi sve komentare