Obavijesti

News

Komentari 8

Most: Usluge na zagrebačkim grobljima poskupjele za 500%

Most: Usluge na zagrebačkim grobljima poskupjele za 500%
1

Osvrnuvši se na obnovu Zagreba nakon potresa, članovi zagrebačkog Mosta pozvali su gradske dužnosnike da se kod donošenja odluka vode mišljenjem struke i donesu dugoročna rješenja na korist svih građana

VIDEO

Članovi zagrebačkog Mosta nezavisnih lista upozorili su u utorak da su neke usluge na zagrebačkim grobljima poskupjele više od 500 posto, optuživši gradonačelnika Milana Bandića za klijentelističko i netransparentno upravljanje gradom.

Cijene pogrebnih usluga i opreme na gradskim grobljima poskupjele su u prosjeku 100 posto, neke su čak poskupjele više od 500 posto kao, primjerice, preuzimanje i postavljanje vijenaca, dok je čin kremiranja poskupio 230 posto, upozorili su zagrebački Mostovci na konferenciji za novinare ispred Gradske uprave.

- Nekome je pružanje usluga na gradskim grobljima unosan biznis dok su građani primorani na tu uslugu uz zadane cijene - kazao je Mostov saborski zastupnik Slaven Dobrović istaknuvši  kako bi cijene komunalnih usluga trebale biti pristojne i razložne, a ne "bezočno monopolističke”.

WHO: Mjere ukidati postupno i pratiti epidemiološku situaciju
WHO: Mjere ukidati postupno i pratiti epidemiološku situaciju

Vijest o drastičnom poskupljenju komunalnih usluga na gradskim grobljima još jedan je dokaz neodgovornog, netransparentnog i klijentelističkog upravljanja gradom koje se može vidjeti  u gotovo svim resorima, a traje puno duže od trenutne krize izazvane korona virusom i potresom,  ustvrdio je Dobrović.

Tomislav Jelić tvrdi da nema valjanog razloga da grobna naknada bude tako drastično povećana, stoga je pozvao direktora gradskih groblja Patrika Šegotu da umjesto poskupljenja uprihodi nekoliko milijuna kuna godišnje prodajom grobnih mjesta koje ima u vlasništvu.

Članu Bandićeve stranke skoro 200.000 kn za sanaciju Grada
Članu Bandićeve stranke skoro 200.000 kn za sanaciju Grada

Riječ je o grobnim mjestima za koje vlasnici preko 10 godina nisu plaćali održavanje pa su postali vlasništvo gradskih groblja, pojasnio je.

- Umjesto da gradska groblja prodaju svoju imovinu transparentno na javnom natječaju, oni na crno prodaju takva naslijeđena grobna mjesta, čija cijene mogu doseći i 100.000 eura - ustvrdio je Jelić i pozvao DORH da to istraži.

Osvrnuvši se na obnovu Zagreba nakon potresa, članovi zagrebačkog Mosta pozvali su gradske dužnosnike da se kod donošenja odluka vode mišljenjem struke i donesu dugoročna rješenja na korist svih građana i u cilju zaštite prirode.

Sjednica vrha HDZ-a: Svi stigli bez maske na licu, osim Šeksa
Sjednica vrha HDZ-a: Svi stigli  bez maske na licu, osim Šeksa

- Sada je vrijeme da se toplinska mreža proširi u centar grada, da se dovede u objekte i time omogući dugotrajno niskougljično rješenje u skladu s potrebama smanjenja emisija stakleničkih plinova, što se ne može postići plinskim bojlerima - kaže Dobrović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović