To je to što me zanima!

Petek objavio dokument: 'Poništili natječaj za spremnike, Tomašević se osramotio...'

Problem je nastao i tijekom provedbe pilot projekta jer je više tvrtki doniralo Gradu svoje spremnike kako bi se isprobali u primjeni, a na kraju je samo jedan set instaliran u centru grada, u Masarykovoj
Vidi originalni članak

Grad Zagreb poništio je prije tri dana javni natječaj za nabavu podzemnih spremnika za skupljanje otpada s ugradnjom, objavio je na Facebooku zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek.

Naime, jedini ponuditelj koji se javio na natječaj nije imao ispravnu ponudu. 

Objavu Renata Peteka prenosimo u cijelosti:

“Poništen je natječaj za nabavku podzemnih spremnika za otpad u centru Zagreba!

VIDEO: PREDSTAVILI VOZNI PARK Ovo su novi ZET-ovi autobusi. Tomašević: Nadam se da će naši građani biti zadovoljni ovime!

Tomašević se osramotio, no bolje da opet pretrpi kritike za lošu pripremu cijelog plana i postupka, nego da je prihvatio ponudu i dobio opravdane kaznene prijave.

Prije dva mjeseca sam tvrdio da je Tomašević pred velikom dilemom, poništiti natječaj i izgubiti barem šest mjeseci za provedbu novog ili se suočiti s kritikama da je tvrtka čija je donacija spremnika Gradu Zagrebu jedina instalirana u centru Zagreb bila jedini ponuditelj i pobjednik natječaja vrijednog 15 milijuna kuna za 50 setova podzemnih spremnika.

'ŽELIMO BOLJE UVJETE' Radnici Čistoće žele sastanak s Tomaševićem: 'Ako pregovori propadnu ići ćemo u prosvjed'

Problem je nastao i tijekom provedbe pilot projekta jer je više tvrtki doniralo Gradu svoje spremnike kako bi se isprobali u primjeni, a na kraju je samo jedan set instaliran u centru grada, u Masarykovoj.

Baš je na lokaciji Tomašević svečano obilježio uvođenje novog sustava odvajanja otpada. To je isti onaj spremnik na kojem je nastala i urnebesna snimke prvog pražnjenja podzemnih kanti.

OČEKUJU SE BROJNI POSJETITELJI Tomašević o Adventu: Zagreb će biti krcat ljudima ove zime!

U poništenju postupka javne nabave Grad Zagreb tvrdi da tvrtka Komop d.o.o. nije dokazala da za ponuđene proizvode ima potrebne potvrde, uvjerenja ili certifikate sukladno svim traženim normama, a koje izdaju nadležni instituti za kontrolu kvalitete, tj. da je proizvod ispitan i ovjeren od strane akreditirane neovisne ustanove.”

Idi na 24sata

Komentari 34

  • bečar-bečar 24.11.2022.

    ma ovi mali šta skuplja boce,malo mi udara na onog zagrebaćkog gradonačelnika ili sam očoravia 🤓

  • argh1 24.11.2022.

    Cekajte, sad je ovi tragicno, nesposobni, losi.. a gdje ste komentatori cucali 20 godina dok su se fontane gradile i u dzepove trpalo? Sad kad se pokusava, testira, rade planovi za smece, vrtice.. sad ne valja? Sta su za godinu dana trebale zgrade past same s neba bez građ. dozvole, nacrta, plana otplate...  stvarno ste jadni ljudi, 20 god. šutit a onda pljuvat sto za god dana nije sve gotovo. Bas jad i sramota onih koji projekt u zivotu nikakav valjda nisu napravili.

  • Otrovni Jezik 24.11.2022.

    Ma predivno je šetati gradom. Puni kontejneri na sve strane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare