To je to što me zanima!

Peternel: 'Očigledno postoji politička odluka da se ne riješi pitanje Sveučilišne bolnice'

Istaknuo je da je ta bolnica danas "veliko smetlište i skladište ili reciklažno dvorište" te je pozvao gradsku i državnu vlast da se očituju što namjeravaju napraviti s tom bolnicom
Vidi originalni članak

Predsjednik zagrebačkog Domovinskog pokreta Igor Peternel u petak je upozorio kako se ne rješava pitanje Sveučilišne bolnice i ocijenio kako je očigledno da postoji politička odluka da se ona ne izgradi do kraja. 

- Očigledno je da postoji politička odluka da se u to ne ide, jer da je bilo kakva politička odluka drugačija, vidjeli bismo barem nekakve naznake (...).. Ništa se ne događa, jer očigledno nekome odgovara da se ništa ne događa- rekao je  Peternel na konferenciji za medije ispred Sveučilišne bolnice.

PROMO Kako napreduje obnova sisačke bolnice vrijedne 45 milijuna eura

Istaknuo je da je ta bolnica danas "veliko smetlište i skladište ili reciklažno dvorište" te je pozvao gradsku i državnu vlast da se očituju što namjeravaju napraviti s tom bolnicom. 

Ako ju ne misle dovršiti, zatražio je očitovanje o tome što namjeravaju s tim prostorom te odgovor na pitanje kako vide razvoj Novog Zagreba bez bolnice? 

 Istaknuo je da je stanovnicima Novog Zagreba u vrijeme prometnih gužvi bliža bolnica u Karlovcu nego neke zagrebačke bolnice. 

'POKLON POD BOROM' SDP-ovac: Gradonačelnik Solina je uhljebio ženu. Gradonačelnik: Nismo na takav način u vezi...

- Rečeno je da će se ovo pomaknuti iz nekog nultog položaja i da će se u ovom mandatu Vlade, a vidimo da je tu potrebna i suradnja grada Zagreba, ići prema izgradnji dječje bolnice (...). Nije se napravilo ništa- konstatirao je Peternel. 

Komentirao je i jučerašnju najavu gradonačelnika Tomislava Tomaševića kako će riješiti problem s odlaganjem otpada u Zagrebu.

Smatra da ne postoji način da Tomašević svojim modelom upravljanja zaista i riješi problem s Jakuševcem, jer "nema hrabrosti, viziju niti znanja" za to. Dodao je i da za uspostavu cjelovitog rješenja novog upravljanja otpadom u gradu treba određeno vrijeme. 

ALTERNATIVNI FONDOVI Grbin: 'Debelo je protuustavno igrati se s 20 milijardi eura vrijednom imovinom...'

Predsjednik zagrebačkog DP-a upozorio je i da za nekoliko dana ističu uporabne dozvole za odlagalište otpada Jakuševec te je upitao što će biti i kako će se tamo odlagati otpad?

- Hoćemo li biti svi skupa u prekršaju ili će se jednostavno ići onom 'pravila nećemo mijenjati, ali ćemo se dogovoriti da ćemo ih kršiti'- zapitao se?

- Ponovno apeliram, ako postoji mogućnost da se međustranački dogovorimo da se ide na neko cjelovito rješenje, to bi bilo najbolje- poručio je Peternel. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bcelija 04.01.2024.

    Koliko plaća ovaj marginalac da mu slika izađe u 24? Majke mi!?

  • petarpan242 03.01.2024.

    dok na sjeveru grada imamo sljeme,šumu,svježi zrak,hladovinu,mir,tišinu... mi bolnicu gradimo u močvari s komarcima uz prometnicu? koliko smo mi glup narod.

Komentiraj...
Vidi sve komentare