To je to što me zanima!

Plenki i Barnier o Brexitu: Cilj je očuvati pravnu sigurnost

Hrvatski premijer Andrej Plenković primio je u utorak u Banskim dvorima glavnog pregovarača Europske unije za Brexit Michela Barniera. Razgovarali su i o ulozi Hrvatske tijekom njezinog predsjedanja
Vidi originalni članak

Hrvatski premijer Andrej Plenković primio je u utorak u Banskim dvorima glavnog pregovarača Europske unije za Brexit Michela Barniera. 

S njim je razgovarao o izlasku Velike Britanije iz EU-a i budućim odnosima Bruxellesa i Londona, priopćili su iz Vlade.

Barnier je izvijestio Plenkovića o najnovijim zbivanjima vezanim uz Brexit. 

Razgovarali su i o ulozi Hrvatske tijekom njezinog predsjedanja Vijećem EU-a glede Brexita i uređenja budućih odnosa Europske unije i Ujedinjenog Kraljevstva, priopćeno je.

TUSK U ZAGREBU Tusk i Plenković: Makedoniji i Albaniji treba dati članstvo EU

Plenković je predstavio prioritete hrvatskoga predsjedanja Vijećem EU-a, istaknuvši da je u pogledu Brexita Hrvatskoj važno očuvanje pravne sigurnosti za građane i poduzeća u EU-u i Ujedinjenoj Kraljevini.

Bilo je riječi i o pripremama za sastanak na vrhu država članica EU-a i zemalja jugoistočne Europe u svibnju 2020. godine u Zagrebu, gdje će se na dnevni red staviti pitanje dinamike daljnjeg razvijanja odnosa EU-a i zemalja jugoistočne Europe te njihovoj europskoj perspektivi, navodi se u priopćenju.

Barnier boravi u Zagrebu povodom dvodnevnog kongresa Europske pučke stranke (EPP) u srijedu i četvrtak na kojem će Donald Tusk biti izabran za novog predsjednika najveće europske političke grupacije.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • intellectus 20.11.2019.

    Zamislite HINA piše, citiram " Plenki i Barnier ....", odvratno, odvratno i nekulturno. Eto takvi su "hrvatski mediji" i "hrvatska informativna agencija"!!!!!!!!!!!!

  • ljubica ljubičica_1 20.11.2019.

    Zar mislite da nas obične građane zanima to presedanje?

  • colonelo 20.11.2019.

    "Plenki" ?!?! Jel' vi hoćete biti ozbiljan portal ili cirkusanti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare