Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Plenki i Barnier o Brexitu: Cilj je očuvati pravnu sigurnost

Hrvatski premijer Andrej Plenković primio je u utorak u Banskim dvorima glavnog pregovarača Europske unije za Brexit Michela Barniera. Razgovarali su i o ulozi Hrvatske tijekom njezinog predsjedanja

Zagreb: Vlada raspisala izbore za predsjednika Republike Hrvatske
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
7 komentara

Hrvatski premijer Andrej Plenković primio je u utorak u Banskim dvorima glavnog pregovarača Europske unije za Brexit Michela Barniera. 

S njim je razgovarao o izlasku Velike Britanije iz EU-a i budućim odnosima Bruxellesa i Londona, priopćili su iz Vlade.

Barnier je izvijestio Plenkovića o najnovijim zbivanjima vezanim uz Brexit. 

Razgovarali su i o ulozi Hrvatske tijekom njezinog predsjedanja Vijećem EU-a glede Brexita i uređenja budućih odnosa Europske unije i Ujedinjenog Kraljevstva, priopćeno je.

Zagreb: Andrej Plenković i Donald Tusk dali izjavu medijima nakon sastanka TUSK U ZAGREBU Tusk i Plenković: Makedoniji i Albaniji treba dati članstvo EU

Plenković je predstavio prioritete hrvatskoga predsjedanja Vijećem EU-a, istaknuvši da je u pogledu Brexita Hrvatskoj važno očuvanje pravne sigurnosti za građane i poduzeća u EU-u i Ujedinjenoj Kraljevini.

Bilo je riječi i o pripremama za sastanak na vrhu država članica EU-a i zemalja jugoistočne Europe u svibnju 2020. godine u Zagrebu, gdje će se na dnevni red staviti pitanje dinamike daljnjeg razvijanja odnosa EU-a i zemalja jugoistočne Europe te njihovoj europskoj perspektivi, navodi se u priopćenju.

Barnier boravi u Zagrebu povodom dvodnevnog kongresa Europske pučke stranke (EPP) u srijedu i četvrtak na kojem će Donald Tusk biti izabran za novog predsjednika najveće europske političke grupacije.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message