To je to što me zanima!

Plenković brani Frku: 'To je haranga i jedna od glupljih stvari u medijskom prostoru'

Nije htio otkriti detalje Vladinog plana za pomoć građanima zbog povećanja cijena energenata, a stao je u obranu Frke-Petešića i cijelu aferu oko obnove podruma prozvao 'iritantnom harangom'
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a stao pred novinare i najavio paket mjera pomoći kako bi građani lakše pretrpjeli poskupljenje energenata.

- Sutra u 10 ćemo otkriti detalje - rekao je Plenković, ali o detaljima koji su već procurili u medije nije htio govoriti.

Bivši pomoćnik u Ministarstvu zaštite okoliša navodno je u iskazu USKOK-u odgovornost za sve svalio na Tomislava Ćorića oko pogodovanja investitorima u aferi vjetroelektrane.

MINSTAR O AFERI RIMAC Ćorić dao izjavu pa 'pobjegao' s presice: Predmet je u istrazi i dalje više ne mogu govoriti

- Ministar Ćorić je bio tu prije sat i pol vremena, dao je izjavu. To što izlazi iz istraga su tako mali ficleki informacija da ne zaslužuju moj komentar. Ja ne znam što je istina, ne znam tko što u istrazi govori. Tema je otvorena prije pet sati, on je dao izjavu. Što da ja tu kažem ako nemam saznanja - rekao je Plenković.

Kako su otkrila 24sata, premijerov predstojnik ureda Zvonimir Frka-Petešić dobio je skupu obnovu podruma za držanje knjiga vrijednu 417.000 kuna, a premijer Plenković stao je u obranu svog kolege.

ZA NJEGOVE KNJIGE VIDEO Pogledajte kako izgleda podrum Frke-Petešića: Obnova je koštala 417 tisuća kuna

- Ja ne znam, nisam bio tamo. To je besramna, orkestrirana hajka. To je jedna od glupljih, iritantnijih pojava u medijskom prostoru, a pratim to već oko 50 godina - rekao je Plenković.

Nije želio dati svoje mišljenje o količini novca utrošenog na obnovu tog podruma već je sve upite preusmjerio na Državne nekretnine.

ŠTO GORE, TO BOLJE Zašto je nesretni Mario Banožić još uvijek ministar obrane? Zato što mnogima to ipak odgovara

O statusu ministra Marija Banožića Plenković je kratko rekao kako samo on odlučuje o tome.

- Banožić ima proračun od 7.2 milijarde kuna, potpisao je Rafale, Bradleyje, ja bih volio da to neki drugi ministar može imati iza sebe - zaključio je Plenković.

Idi na 24sata

Komentari 145

  • 16.02.2022.

    da je vlast što je nekad bila nebi ni ovog kriminala bilo

  • Omerta 1 16.02.2022.

    Plenki, sad si se stvarno pogubio, vrijeme ti je za ostavku, ne sramoti se više....

  • smrekovaca 16.02.2022.

    Grabezljivci uvijek vam malo ko vukovi ste

Komentiraj...
Vidi sve komentare