To je to što me zanima!

Plenki napao Škoru, odgovorio izazivačima i čestitao Zokiju

Pred Andrejem Plenkovićem su burni dani - Kolinda više nije predsjednica i to je bio okidač da već u stožeru krenu najave nekih članova o preuzimanju stranke
Vidi originalni članak

Andrej Plenković je nakon obraćanja Kolinde Grabar Kitarović komentirao njezin poraz, ali i najave Milijana Brkića da bi se mogao kandidirati za novog šefa HDZ-a. Uglavnom je za sebe i stranku koju vodi govorio pozitivno, a nije želio ni odgovoriti na pitanje je li vrh stranke odgovoran za poraz bivše predsjednice.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Želim zahvaliti Kolindi za posljednjih pet godina. Zahvaljujem svim članicama i članovima HDZ-a, koji su dali sve od sebe, napravili su maksimalno, zaista im zahvaljujem. Također, hvala svim strankama koje su podržale Kolindu. Hvala svim našim sugrađanima i Hrvatima izvan Hrvatske. Čestitam i Milanoviću na osvojenom povjerenju birača. Želim mu uspjeha u radu, surađivat ćemo.

Dodao je da će stranka analizirati rezultate i razloge, kojih, kako je rekao, ima više i u tom djelu se dotaknuo Miroslava Škore.

- Svaki glas koji je otišao Škori bio je glas više za kandidata ljevice koja je bila ujedinjnena jer je Kolakušić praktički prestao s kampanjom. Ta situacija je bila jako bitna i odredila tijek drugog kruga.

Potom je nastavio tražiti razloge u broju poništenih listića.

IZBACILI GA VAN VIDEO Kolindin stožer: Urlao o četnicima, Sotoni i petokraki

- Imali smo 4,6 posto nevažećih listića, što je ogroman broj. Neki su birači tendenciozno poništili listiće, što je određena poruka. Smatram da građani trebaju iskoristiti svoje pravo i manifestirati ga kako žele. Ali, ispod razine je kad neki daju naputke kako glasati za drugi krug, oni moraju biti odgovorni - rekao je Plenković, očito aludirajući na Škorinu izjavu da će na svoj listić dodati broj 3 i zaokružiti hrvatski narod.

Zatim je opet spomenuo direktno Miroslava Škoru.

- On je izgovarao rečenice koje mu pišu zastupnici Mosta i neki kolumnisti, mi to detaljno pratimo i znamo to prepoznati. Ali to je njegov izbor i odgovornost.

Nakon što je još malo hvalio svoju Vladu, Plenković se osvrnuo na izjave Milijana Brkića da će se kandidirati za predsjednika stranke.

MADŽAR I NJEGOV CEKER Tajna šarene torbe: Otkrili smo joj podrijetlo! Nije iz Hrvatske

- Što se tiče volje i želje, poštujem ambiciju. Imat ćemo izbore, svatko se može kandidira, a članovi će odlučiti tko će ih voditi.

S Milanovićem će kaže surađivati u skladu sa zakonom.

- Bit će to tvrda kohabitacija. Mi imamo dugu povijest odnosa.

Idi na 24sata

Komentari 256

  • kateter 06.01.2020.

    Njemu je Škoro kriv....a ne pita se zasto je posmjenjivao sve desno orjentirane koji Hrvatski dišu u stranci,poništio referendume i doveo Pupovca u vladu...e neces više....

  • ivan450 06.01.2020.

    Pljenki uci peci kolace..

  • barbossa 06.01.2020.

    Plenkoviću, ovo je tek početak. Jata (prstenovanih) crnih labudova stižu u velikim jatima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare