Obavijesti

News

Komentari 256

Plenki napao Škoru, odgovorio izazivačima i čestitao Zokiju

Plenki napao Škoru, odgovorio izazivačima i čestitao Zokiju
1

Pred Andrejem Plenkovićem su burni dani - Kolinda više nije predsjednica i to je bio okidač da već u stožeru krenu najave nekih članova o preuzimanju stranke

VIDEO

Andrej Plenković je nakon obraćanja Kolinde Grabar Kitarović komentirao njezin poraz, ali i najave Milijana Brkića da bi se mogao kandidirati za novog šefa HDZ-a. Uglavnom je za sebe i stranku koju vodi govorio pozitivno, a nije želio ni odgovoriti na pitanje je li vrh stranke odgovoran za poraz bivše predsjednice.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Želim zahvaliti Kolindi za posljednjih pet godina. Zahvaljujem svim članicama i članovima HDZ-a, koji su dali sve od sebe, napravili su maksimalno, zaista im zahvaljujem. Također, hvala svim strankama koje su podržale Kolindu. Hvala svim našim sugrađanima i Hrvatima izvan Hrvatske. Čestitam i Milanoviću na osvojenom povjerenju birača. Želim mu uspjeha u radu, surađivat ćemo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodao je da će stranka analizirati rezultate i razloge, kojih, kako je rekao, ima više i u tom djelu se dotaknuo Miroslava Škore.

- Svaki glas koji je otišao Škori bio je glas više za kandidata ljevice koja je bila ujedinjnena jer je Kolakušić praktički prestao s kampanjom. Ta situacija je bila jako bitna i odredila tijek drugog kruga.

Potom je nastavio tražiti razloge u broju poništenih listića.

VIDEO Kolindin stožer: Urlao o četnicima, Sotoni i petokraki
VIDEO Kolindin stožer: Urlao o četnicima, Sotoni i petokraki

- Imali smo 4,6 posto nevažećih listića, što je ogroman broj. Neki su birači tendenciozno poništili listiće, što je određena poruka. Smatram da građani trebaju iskoristiti svoje pravo i manifestirati ga kako žele. Ali, ispod razine je kad neki daju naputke kako glasati za drugi krug, oni moraju biti odgovorni - rekao je Plenković, očito aludirajući na Škorinu izjavu da će na svoj listić dodati broj 3 i zaokružiti hrvatski narod.

Kolinda Grabar-Kitarović održala govor i čestitala novoizabranom predsjedniku Milanoviću

Zatim je opet spomenuo direktno Miroslava Škoru.

- On je izgovarao rečenice koje mu pišu zastupnici Mosta i neki kolumnisti, mi to detaljno pratimo i znamo to prepoznati. Ali to je njegov izbor i odgovornost.

Nakon što je još malo hvalio svoju Vladu, Plenković se osvrnuo na izjave Milijana Brkića da će se kandidirati za predsjednika stranke.

Tajna šarene torbe: Otkrili smo joj podrijetlo! Nije iz Hrvatske
Tajna šarene torbe: Otkrili smo joj podrijetlo! Nije iz Hrvatske

- Što se tiče volje i želje, poštujem ambiciju. Imat ćemo izbore, svatko se može kandidira, a članovi će odlučiti tko će ih voditi.

S Milanovićem će kaže surađivati u skladu sa zakonom.

- Bit će to tvrda kohabitacija. Mi imamo dugu povijest odnosa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 256
VIDEO

Tvornica pobjede, Bero koji ne želi ići doma i crvene kravate...
U TABORU POBJEDNIKA

Tvornica pobjede, Bero koji ne želi ići doma i crvene kravate...

Kad je kucnuo čas za prve izlazne ankete, svi su ušutjeli. Sve je stalo. Svi su naćulili uši i samo gledali u veliki ekran na pozornici ispred sebe. Kad se čula vijest da Milanović vodi s 53 posto atmosfera je "eksplodirala"...

'On je obrazovan i sve, ali nije mu bura s Dinare čistila kosti'
ZOKIJEVI GENI KAMENI

'On je obrazovan i sve, ali nije mu bura s Dinare čistila kosti'

GENI KAMENI Novi predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović podrijetlom je iz Cetinske krajine. Mještani Glavica sjećaju se da je kao mali volio hraniti konje...
Milan Bandić je zajedno s Koli doživio teški poraz u Zagrebu
METROPOLA SE CRVENI

Milan Bandić je zajedno s Koli doživio teški poraz u Zagrebu

Zoran Milanović je u Zagrebu osvojio čak 74.000 glasova više od Kolinde Grabar Kitarović koja je imala svesrdnu pomoć Bandića. I to govori o padu njegove moći jer ako što nije želio je Milanović na Pantovčaku.