To je to što me zanima!

Plenković otvorio novoizgrađen Galensko-analitički laboratorij

Galenski laboratorij svojim proizvodima opskrbljuje više od 900 partnera na području Hrvatske te je u proteklih pet godina upeterostručio proizvodnju i prodaju vlastitih pripravaka
Vidi originalni članak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u utorak u Dugopolju otvorio novoizgrađeni Galensko-analitički laboratorij i upravnu zgradu Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije te istaknuo da takvi laboratoriji mogu pomoći Hrvatskoj u borbi s pandemijom, poput ove COVIDA- 19.

- Ovo je odličan primjer razvoja i odličan doprinos Galenskog laboratorija i u kontekstu COVIDA 19  epidemije u  Hrvatskoj i  globalno pandemije  s kojom smo se suočili proteklih mjeseci  i siguran sam da nam upravo ovakvi laboratoriji mogu pomoći i u budućnosti za suočavanje s ovakvim nepredviđenim izazovima - istaknuo je Plenković  prigodom otvaranja laboratorija. 

Premijer je rekao kako je dosad u izgradnju laboratorija i upravne zgrade investirano 70 milijuna kuna. Istaknuo je kako je u mandatu vlade kojoj je na čelu reformom Zakona o financiranju lokalne i područne samouprave omogućeno da Splitsko-dalmatinska županija te gradovi i općine u njoj imaju 365 milijuna kuna, to jest 41 posto više prihoda u odnosu na 2017. 

Premijer je podsjetio je i na nedavne mjere pomoći Splitsko-dalmatinskoj županiji u okolnostima korona krize. 

PARLAMENTARNI IZBORI Plenković: 'Krstičević je dio našeg tima i računam na njega'

- Mi smo mjerama za potporu očuvanja radnih mjesta i privatnom sektoru i gospodarstvu  pozitivno odgovorili putem Hrvatskog zavoda  za zapošljavanje na više od 12.200 zahtjeva društava iz Splitsko-dalmatinske županije za više od 50.000 radnika i omogućili im direktno skoro 300 milijuna kuna za sada, čime smo osigurali plaće ljudima u privatnom sektoru - rekao je Plenković.

Ukupna površina danas otvorenog objekta u Dugopolju je 3.473 četvornih metar u sklopu kojeg se nalazi  proizvodni, skladišni i administrativni dio.

IZGRADNJA NEĆE KASNITI Plenković o Pelješkom mostu, 'saveznicima' Škori i SDP-u

Galenski laboratorij svojim proizvodima opskrbljuje više od 900 partnera na području Hrvatske te je u proteklih pet godina upeterostručio proizvodnju i prodaju vlastitih pripravaka.

- Važnost galenskog laboratorija je potvrđena i tijekom COVID -19 krize kad je u vrlo kratkom roku koristeći znanja i iskustva Galenski laboratorij uspio proizvesti i opskrbiti  s oko 150 tona antiseptika i dezinficijenasa sve partnere na području Hrvatske. U sljedećih šest mjeseci cjelokupna postojeća proizvodnja koju čini asortiman od više od 200 proizvoda bit će prebačena s lokacije u Splitu u novi proizvodni pogon (Dugopolje) - priopćeno je u pisanom materijalu. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • RI051_1 27.05.2020.

    Evo istine , zato su ugasili i uništili onu bolnicu laboratorij za cijepiva u Zagrebu da bi pogodovali privatnikui dobili proviziju. Tako to HDZ radi ovčice moje

  • detektor istine 27.05.2020.

    Naivni narod , misli da će se kradeze zasititi zločinačke aktivnosti pa će , preko noći , početi raditi za svoj narod . Kakva naivnost , kradeze u igru ubacuje svoju zločinačku "mladež " . Neće kradeze prestati pljačkati dok ima kamen na kamenu , to im j u krvi .

  • ljubica ljubičica_1 27.05.2020.

    Taj čovjek ne miruje.A ko ima anemiju!Moš mislit!

Komentiraj...
Vidi sve komentare