To je to što me zanima!

Plenković u Glasgowu: Nitko se ovdje nije došao šetati, svi su maksimalno uključeni u temu

Mlade generacije osobito na Zapadu su tisuću puta svjesnije, oni žive to. Oni koji su najzabrinutiji za to kako će svijet izgledati za 30 godina danas imaju 15 ili 18 godina i radi se doslovno o njihovoj budućnosti, rekao je
Vidi originalni članak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boraviu Glasgowu, u ponedjeljak i utorak 1. i 2. studenoga 2021. godine, gdje sudjeluje na sastanku na vrhu šefova država i vlada COP26.

- Cilj konferencije je da u sljedećih 10 godina sve države naprave napore kako bismo izbjegli scenarij da se dođe do 2 stupnja zatopljenja do 2050. godine - rekao je Plenković.

COP26 Samit o klimi u Glasgowu, britanski premijer Johnson upozorio: 'Minuta je do ponoći'

- Klimatske promjene utječu na sve segmente, na more, suše, vremenske nepogode, na ekstremne vremenske uvjete, a to dovodi do destabilizacije, do migracija - istaknuo je Plenković.

- Što se tiče političkog stava, moj je dojam da su ljudi s kojima sam razgovarao da su zaista svjesni. Malo koji lider radi svoj posao a da jedan dio njegovih aktivnost nije posvećen ovoj temi - rekao je Plenković.

SAMIT COP26 Biden u Glasgowu: Ovo je odlučujuće desetljeće za klimu

- Što se tiče ukopčanosti u temu, ona je maksimalna, nema nikoga tko je unplugged, da se došao šetati tu - kazao je Plenković.

- Mlade generacije osobito na Zapadu su tisuću puta svjesnije, oni žive to. Oni koji su najzabrinutiji za to kako će svijet izgledati za 30 godina danas imaju 15 ili 18 godina i radi se doslovno o njihovoj budućnosti - poručio je Plenković.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • lolita 29 02.11.2021.

    hdz se brine za okolis i prirodu zato i jesu rasprodali i zatvorili sve tvornice! sve je to za nase dobro, hdz zna

  • jozicalen9 02.11.2021.

    Nikako mi nije jasno kako je Vučić govorio prije Plenkovića i bio pozitivno prihvaćen , a Plenko kao svjetski i Europski čato tek iza Vučka, da li to znači da je Vučko više priznat i pošteniji od Plenkiše.

  • Miške 02.11.2021.

    Tko mu piše te sterilne frazeologije udvoravanje EU?

Komentiraj...
Vidi sve komentare