To je to što me zanima!

Plenković: Zgroženi smo ovim monstruoznim činom na Pagu

Očekujemo daljnje vijesti. Doslovno smo svi potreseni s ovakvim, do sada barem ja ne pamtim, činom koji se odvio na Pagu, kazao je premijer o slučaju iz Paga gdje je otac bacio četvero djece s balkona
Vidi originalni članak

Zgroženi smo monstruoznim činom na Pagu gdje je nastradalo četvero malodobne djece, rekao je premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade. Kasnio je na sjednicu jer su on te ministri Božinović, Murganić i Kujundžić kontaktirali s različitim službama od policije do bolnice u Zadru.

Premijer je naveo kako su policijski izvidi u tijeku, a u bolnici se djeci pruža pomoć.

- Očekujemo daljnje vijesti. Doslovno smo svi potreseni s ovakvim, do sada bar ja ne pamtim, činom koji se odvio na Pagu - kazao je Plenković.

DVOJE DJECE JE TEŠKO OZLIJEĐENO Otac bacio svoje četvero male djece s prvog kata kuće u Pagu

Murganić na rubu suza: Ne mogu vjerovati...

Prije sjednice Vlade slučaj je komentirala ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić. 

- Prestrašno, ne znam detalje. Nadam se da će djeca biti dobro, iako prve informacije iz bolnice da su djeca dosta ozlijeđena. Pokušavamo iz prvih telefonskih izvida s centrom za socijalnu skrb na Pagu vidjeti koliko im je poznato stanje u obitelji. Poslat ćemo hitan inspekcijski nadzor. Zgranuta sam, užasno mi je žao djece i uopće ne mogu vjerovati da se to maloj djeci može dogoditi, rekla je u prvoj reakciji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na pitanje da je riječ o obitelji s problemima i što može reći o tome ministrica Murganić rekla je da su došli s područja Vitrvitice.

- Centar za socijalnu skrb imao je na neki način nadzor nad starijom djevojčicom iz prvog braka zbog konfliktnih odnosa u smislu nekakvih poremećaja. Nije bilo naznake agresivnosti od strane oca. Pozabavit ćemo se sa slučajem i dat ćemo informacije koliko zaista smijemo i možemo. Ovo je prestrašan čin. Sada je najvažniji zdravstveno stanje i oporavak djece. Žao mi je djece, rekla je ministrica Murganić na rubu suza.

CURICU VOZILI U ZAGREB Protiv oca podnijeli prijave za četverostruki pokušaj ubojstva

Podsjetimo, policija je jutros u 6.47 sati dobila dojavu da je muškarac (54) na otoku Pagu u gradu Pagu u Ulici Josipa bana Jelačića s visine od 6 metara bacio svoje četvero malodobne djece od 3, 5, 7 i 8 godina. 

Po dolasku policije i Hitne pomoći djeca su bila pri svijesti. Prevezli su ih u zadarsku bolnicu. Djeca su trenutno u obradi, na rentgenima, pregledima. Dvoje djece je teže ozlijeđeno, a u 11 sati će bolnica objaviti u kakvom su zdravstvenom stanju.

Policija utvrđuje okolnosti ove teške tragedije i unutar svoje nadležnosti će poduzeti mjere kaznenopravne zašite djece. Muškarac je priveden u službene prostorije.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • pdusevi1 28.02.2019.

    Zgrozen sam sto citam da li.je to moguce da tako nesto covjek moze radit i napravit sto su mu djeca kriva u istinu ne razumijet pre strasno

  • lilianst 28.02.2019.

    Ljudi su prolupali od Plenkoviceve vladavine

  • Mohik 28.02.2019.

    Zgroženi ste? A što činite? Zasto ne promijenite Kazneni zakonik da čak i desetogodišnjaci mogu odgovarati pred sudom kao odrasli ako im se dokaže namjera i sposobnost (kao u USA)? Zašto ne uvedete smrtnu kaznu? Zašto baš svima tražite olakotne okolnosti i puštate nakazne osobe iz zatvora na slobodu kako se sjete? Zašto kazna za fizički napad (šamar, udarac i slično koji ostavlja posljedice ) prema slabijoj osobi nije najmanje pet godina strogog zatvora? A za teže posljedice i brutalna premlaćivanja barem 20 godina uz prisilni rad? Zašto su kazne za pronevjeru, krađu, neplaćanje poreza i slične pizQdariXje daleko veće nego za fizičke napade? Što činite da bi imali pravo biti zgroženi? Nitko nije nikad odgovarao za Luku Ritza i sve ostalo brutalno prebijene dečke koji imaju trajne posljedice. Pustili ste na slobodu Daruvarca, malog monstruma koji je izbo majku, slobodno pustite i ovoga. Jadan, u stresu je. Zgroženi ste? Jok, mi smo zgroženi što vas imamo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare