Obavijesti

News

Komentari 63

Plenković: Zgroženi smo ovim monstruoznim činom na Pagu

Plenković: Zgroženi smo ovim monstruoznim činom na Pagu
2

Očekujemo daljnje vijesti. Doslovno smo svi potreseni s ovakvim, do sada barem ja ne pamtim, činom koji se odvio na Pagu, kazao je premijer o slučaju iz Paga gdje je otac bacio četvero djece s balkona

VIDEO

Zgroženi smo monstruoznim činom na Pagu gdje je nastradalo četvero malodobne djece, rekao je premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade. Kasnio je na sjednicu jer su on te ministri Božinović, Murganić i Kujundžić kontaktirali s različitim službama od policije do bolnice u Zadru.

Premijer je naveo kako su policijski izvidi u tijeku, a u bolnici se djeci pruža pomoć.

- Očekujemo daljnje vijesti. Doslovno smo svi potreseni s ovakvim, do sada bar ja ne pamtim, činom koji se odvio na Pagu - kazao je Plenković.

Otac bacio svoje četvero male djece s prvog kata kuće u Pagu
Otac bacio svoje četvero male djece s prvog kata kuće u Pagu

Murganić na rubu suza: Ne mogu vjerovati...

Prije sjednice Vlade slučaj je komentirala ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić. 

- Prestrašno, ne znam detalje. Nadam se da će djeca biti dobro, iako prve informacije iz bolnice da su djeca dosta ozlijeđena. Pokušavamo iz prvih telefonskih izvida s centrom za socijalnu skrb na Pagu vidjeti koliko im je poznato stanje u obitelji. Poslat ćemo hitan inspekcijski nadzor. Zgranuta sam, užasno mi je žao djece i uopće ne mogu vjerovati da se to maloj djeci može dogoditi, rekla je u prvoj reakciji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:05

Na pitanje da je riječ o obitelji s problemima i što može reći o tome ministrica Murganić rekla je da su došli s područja Vitrvitice.

- Centar za socijalnu skrb imao je na neki način nadzor nad starijom djevojčicom iz prvog braka zbog konfliktnih odnosa u smislu nekakvih poremećaja. Nije bilo naznake agresivnosti od strane oca. Pozabavit ćemo se sa slučajem i dat ćemo informacije koliko zaista smijemo i možemo. Ovo je prestrašan čin. Sada je najvažniji zdravstveno stanje i oporavak djece. Žao mi je djece, rekla je ministrica Murganić na rubu suza.

Protiv oca podnijeli prijave za četverostruki pokušaj ubojstva
Protiv oca podnijeli prijave za četverostruki pokušaj ubojstva

Podsjetimo, policija je jutros u 6.47 sati dobila dojavu da je muškarac (54) na otoku Pagu u gradu Pagu u Ulici Josipa bana Jelačića s visine od 6 metara bacio svoje četvero malodobne djece od 3, 5, 7 i 8 godina. 

Po dolasku policije i Hitne pomoći djeca su bila pri svijesti. Prevezli su ih u zadarsku bolnicu. Djeca su trenutno u obradi, na rentgenima, pregledima. Dvoje djece je teže ozlijeđeno, a u 11 sati će bolnica objaviti u kakvom su zdravstvenom stanju.

Policija utvrđuje okolnosti ove teške tragedije i unutar svoje nadležnosti će poduzeti mjere kaznenopravne zašite djece. Muškarac je priveden u službene prostorije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a