To je to što me zanima!

Plitvička Jezera se opraštaju od stradalih Ukrajinaca: 'Tugujemo svi. Curice su išle tu u školu...'

Za djevojčicama i članovima njene obitelji tuguju i u Osnovnoj školi 'Dr. Franjo Tuđman' u Korenici koju su djevojčice pohađale od svibnja ove godine. Jedna je pohađala 5. a druga 7. razred osnovne škole
Vidi originalni članak

U Općini Plitvička Jezera danas je Dan žalosti u znak suosjećanja za smrtno stradalih petero ukrajinskih državljana koji su od rata u Ukrajini izbjegli u Hrvatsku, a poginuli u utorak u teškoj prometnoj nesreći kod Venecije. Autobus je sletio s nadvožnjaka pri čemu je poginula 21 osoba. Među njima Hrvatica iz Splita, Ukrajinci, Nijemci, Portugalci, Rumunji...

Troje odraslih, Vasil Lomakin, Serhij Bezkorovaini i Tetjana Berzkorovaina, i djeca Anastasia Morozova i Daria Lomakina bili su kao izbjeglice smješteni u koreničkom kraju.

TUGA U PLITVIČKIM JEZERIMA U Veneciji poginuli Ukrajinci koji su živjeli u Hrvatskoj: 'Još su mi pred očima te divne djevojčice'

'Dan žalosti obilježit će se isticanjem crne zastave i spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Plitvička Jezera i drugim javnim zgradama na području općine Plitvička Jezera. Tijekom dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima. Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da sadržaje u okviru svojeg poslovanja obavljaju primjereno Danu žalosti. Suosjećamo s obitelji i prijateljima smrtno stradalih osoba te ovim putem izražavamo iskrenu sućut', stoji u objavi Općine Plitvičkih Jezera. 

- Ovo je tragedija kakvu naš kraj ne pamti. Svi tugujemo. I sad su mi pred očima djevojčice koje su stradale, svaki dan sam ih viđao. Tu su se igrale, ispred općine - kroz suze nam je govorio Ante Kovač, načelnik Općine Plitvička jezera.

PRATITE UŽIVO Reporteri 24sata u Veneciji: Talijanski liječnici otkrili stanje ozlijeđenih u stravičnoj nesreći

Za djevojčicama i članovima njene obitelji tuguju i u Osnovnoj školi 'Dr. Franjo Tuđman' u Korenici koju su djevojčice pohađale od svibnja ove godine. Jedna je pohađala 5. a druga 7. razred osnovne škole.

- Otac jedne poginule djevojčice radi kod nas u gradskom komunalcu. Oni su k nama došli u ovoj godini. Njegova obitelj, djed, baka, supruga i kći, na izlet u Italiju otišli su svojim autom. Tamo su se pridružili turističkoj grupi, autobusom su išli u razgledavanje. I tad su doživjeli tu strašnu nesreću. On je odmah otišao tamo, za djeda i baku odmah je doznao da su poginuli, ozlijeđenu suprugu pronašao je u jednoj bolnici i do zadnjeg trenutka svi smo se nadali da se njihova kći nalazi u nekoj drugoj bolnici i da joj pružaju pomoć, no na kraju je doznao gorku istinu, da se i ona nalazi među preminulima u nesreći - rekao nam je ranije Kovač.

 

Idi na 24sata

Komentari 54

  • 0207tm 06.10.2023.

    Djeca su poginula a vi sad tu laprdate o ratu nasem i politici. Sramite se. Ili nemate djece ili niste ljudi. Halllo dijeca su zgubila zivote.?! Ma da imaju milijune na racunu il desetine... otisli su iz drzave dok je rat, ko nasih tisuce u Njemacku za vrijeme 90-tih pa njih niste blatili...sad njih blatite a djece vise nema. Nemam rijeci!

  • billi Galeb 06.10.2023.

    Vise se zali za poginulim ukraincima nego za nasom djevojkom iz Solina. Odakle tolika suosjecajnost za ukraince i potpora

  • nedam se 06.10.2023.

    Bez Božje volje ništa

Komentiraj...
Vidi sve komentare