To je to što me zanima!

Probudio se iz kome: Motorom na Grobniku naletio je na srnu

Talijan (33) je u subotu kasno navečer, iako je to strogo zabranjeno, odlučio bez ovlasti provozati na automotodromu Grobnik. Naletio je na srnu. Stanje mu je bilo kritično
Vidi originalni članak

Talijanski motociklist (33), koji je u subotu oko ponoći neovlašteno vozio po pisti automotodroma Grobnik te udario u košutu koja je istrčala na stazu, pri čemu je zadobio teške i po život opasne ozlijede, u ponedjeljak se probudio iz inducirane kome u kojoj je bio nakon  kritičnog stanja i hitne operacije kojoj je podvrgnut u KBC-u Sušak. Iz bolnice doznajemo da je stabilno.

Do nesreće je došlo kada je motociklist oko ponoći odlučio provozati nekoliko krugova pistom iako je to u to doba noći strogo zabranjeno. Pri izlasku iz Zagrebačkog zavoja hondom je snažno udario je u nesretnu životinju, koja je u silovitom srazu uginula na mjestu. 

Motiv njegovog nepromišljenog poteza nije poznat, no upućeni u situaciju kažu da se Talijan, koji nije sudjelovao u manifestaciji "King of Grobnik" koja se odvijala tijekom vikenda, htio pred svojim prijateljima s kojima je u kasnim satima stigao na automotodrom napraviti važan te zbog svoje bahatosti skoro izgubio glavu.

Direktor Grobnika: Što mu je bilo da u ponoć po mrklom mraku izađe na stazu?

Zdenko Šantić, direktor automotodroma rekao je za Novi list da se nešto ovako prvi put dogodilo na motodromu

– Prema mojim posljednjim informacijama, talijanski državljanin je operiran i u induciranoj je komi. On u subotu nije bio aktivan sudionik manifestacije i tek je navečer stigao na automotodrom. Trebao je voziti tek u nedjelju. Ne znam što mu je bilo da u ponoć, po mrklom mraku, izađe na stazu. Neovlašteno je ušao na stazu u vrijeme kada je to strogo zabranjeno i apsolutno nedopušteno. To se po prvi put ovdje dogodilo. Stradao je na izlasku iz Zagrebačkog zavoja, a nakon što je do toga došlo, izvješćen je voditelj manifestacije te je krenula cijela akcija. Uzbunjena je Hitna pomoć i policija. Jako mi je žao što se to dogodilo, međutim, u pitanju su neozbiljnost, neodgovornost i neovlašten ulazak, a za to mislim da je sam kriv. Naravno da imamo nezgoda na stazi kad se održavaju manifestacije, ali smo za to potpuno pripravni i sve potrebne službe su prisutne na stazi - kaže direktor Šantić.

Iako su subotnje noći na grobničkoj pisti nalazili i zaštitari, nije poznato kako se bahati motociklist u to doba noći. uspio prošvercati na pistu.

Idi na 24sata

Komentari 98

  • 19.09.2016.

    Kaj na Grobniku srne love motorima?

  • Aurelijus(416241) 19.09.2016.

    Srna ženka od srndaća a košuta od jelena. Polupismene novinare u školu.

  • ajetodoo 19.09.2016.

    Puno vozača(auta i motora) nije svjesno jedne činjenice, lako je dati gas do daske i podići si adrenalin(navodno) i praviti se važan.Auto ili motor ide, juri, nema problema. 100km/h za 3- 4 sekunde, to je makina!!! Ali kad treba stati ili reagirati u datom trenutku iz nekog razloga, onda "makina" , odnosno kočnice ne reagiraju tom brzinom.Treba puno više vremena za zaustavljanje, a nema ga, a i duži je put zaustavljanja, a opasnost puno bliže.Kužite? Ma vraga vi kužite! Sve će opet biti po starom i događati se nesreće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare