To je to što me zanima!

Počinje rušenje bespravnih objekata na istarskoj obali, evo u kojim gradovima će se rušiti

Iz Državnog inspektorata kažu kako su u posljednjih 10 dana na području oko grada Vodnjana zatvorili 45 gradilišta
Vidi originalni članak

U Istri uskoro kreće rušenje bespravnih objekata. Prvi na listi su Umag, Ližnjan i Rovinj, a stranke su već obaviještene, javlja Dnevnik.hr.

- Na području Istre uklanjat će se 14 objekata. Tri su na području Umaga, pet na području Rovinja i šest na području Ližnjana - rekao je glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

Iz Državnog inspektorata kažu kako su u posljednjih 10 dana na području oko grada Vodnjana zatvorili 45 gradilišta.

MOST U SABORU: 'Mnogi ne znaju da spavaju na kuli od karata, treba povećati kazne za nepropisnu gradnju'

Dronovima se snima svaki pedalj, a sve kako bi se obračunali s ilegalnom gradnjom.

- Onda usporedimo s brojevima iz katastra i usporedimo sa snimkom preleta. Kad imamo ta tri nivoa, onda vidimo je li stanje na parceli još takvo ili ima promjena - rekao je Mikulić.

U Istru su prošli tjedan stigla još četiri građevinska inspektora koja češljaju teren, a komunalni redari već mjesecima ne miruju.

- Izdano je više od 20 rješenja o uklanjanju. Čekamo povratnicu i u osam dana od povratnice idemo na teren da provjerimo kakvo je stanje. Ako nije uklonjeno, kreće upravni postupak - rekao je Edi Pastrovicchio, gradonačelnik Vodnjana. 

KOMENTIRA: ANA DASOVIĆ Je li barem malo ulaganja u zaštitu moglo spasiti živote?

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Za bolje sutra 08.03.2023.

    Također i u Slavoniji,izgovori sirotinja,udaraju po seljaku,a svi grade i nemare ni za dozvole ni za zakon,a svi se nešto pozivaju u Evropi je ovako,pa plaće ovolike,pa sva prava znaju,a bespravne gradnje preko glave,krenite raditi posao za koji ste plaćeni ,bez izuzetaka,dovedite reda u ovu napaćeni zemlju!

  • i.hun 22.02.2023.

    Počinje u Istri. Zašto ne u Zadru? Tamo nema bespravne gradnje?

  • 21.02.2023.

    Srušit će par bespravnih objekata u Istri kako bi se ostavio dojam da inspekcija nešto radi, a Zagreb kao pravu prijestolnicu ilegalne gradnje će i dalje ostaviti na miru. Samo podigneš dron i sve odmah vidiš. Bitno je samo da ga ne podigneš iznad urbanistički nam uništene metropole.

Komentiraj...
Vidi sve komentare