To je to što me zanima!

FOTO Trump ima 37 novih optužbi: Vojne tajne i nuklearni program čuvao je u kupaonici

U prvoj točki optužnice piše kako je Trump imao pristup najosjetljivijim povjerljivim dokumentima i informacijama o nacionalnoj sigurnosti
Vidi originalni članak

Bivši američki predsjednik Donald Trump i republikanski kandidat za iduće izbore na kojima želi još jedan mandat, optužen je po 37 točaka zbog nezakonitog zadržavanja povjerljivih dokumenata i pokušaja opstrukcije pravosuđa nakon odlaska iz Bijele kuće 2021. godine. Ukradene povjerljive dokumente odnio je na svoje imanje u Mar-a-lago. Optužnica protiv njega večeras je i javno objavljena, piše BBC.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema detaljima iz optužnice, Trump je dokumente o nuklearnom programu SAD-a držao u kupaonici, a među dokumentima je bilo osjetljivih američkih vojnih tajni, uključujući one o nuklearnom programu i potencijalnim ranjivostima zemlje u slučaju napada. Jedan dokument se odnosio na podršku jedne zemlje terorizmu protiv američkih interesa.

POGLEDAJTE GALERIJU:

U prvoj točki optužnice piše kako je Trump imao pristup najosjetljivijim povjerljivim dokumentima i informacijama o nacionalnoj sigurnosti.

PRVI PUT U POVIJESTI Podignuta optužnica! Trump optužen zbog zadržavanja povjerljivih dokumenata

37 točaka optužnice

Optužnica je podignuta za 37 točaka, a osim posjedovanja povjerljivog materijala tu je i davanje lažnih izjava policiji. 

Prvi put bi se pred sudom u Miamiju trebao pojaviti u utorak, dan prije svog 77. rođendana. 

MORA PRED SUD Trump: Korumpirana Bidenova administracija podignula je optužnicu protiv mene

Ministarstvo pravosuđa objavilo je dokumente optužnice na dan kad su dvojica Trumpovih odvjetnika dala ostavku. Optužen je i bivši predsjednikov pomoćnik Walt Nauta. 

Materijali su stigli iz Pentagona, CIA-e, Agencije za nacionalnu sigurnost i drugih obavještajnih agencija, stoji u optužnici. 

Idi na 24sata

Komentari 77

  • 10.06.2023.

    Klasični američki freak show.

  • salaso 10.06.2023.

    opet brišete..lako je tako..gori ste od staljinove diktature..

  • Izdislav 10.06.2023.

    Boli me za sve to, ali imati kristalni luster u ćenifi i za njega je previše. Vjerovatno ga je izabrala Melanija (luster, naravno).

Komentiraj...
Vidi sve komentare