To je to što me zanima!

Poginule dvije sestre: Podigli optužnicu protiv vozača zbog tragične nesreće kod Maslenice

Mjesec i pol nakon stravične nesreće u kojoj su poginule dvije djevojčice kod Maslenice, zadarsko je odvjetništvo podiglo optužnicu protiv vozača koji je izazvao tragediju tako što je oduzeo prednost automobilu
Vidi originalni članak

Državno odvjetništvo u Zadru podiglo je u srijedu optužnicu protiv vozača (66) koji je skrivio tešku prometnu nesreću u kojoj su poginule sestrice u dobi od 5 i 9 godina, a njihov otac i još jedna djevojčica teško ozlijeđeni, pušten je na slobodu.

Optužnicom ga terete da je 17. kolovoza oko 18.30 sati kod Zatona Obrovačkog, vozeći Fiat zagrebačkih registracija iz smjera Obrovca u smjeru Sv. Roka kod križanja državne ceste D-547 s državnom cestom D-54, ušao u križanje brzinom od 44 km/h bez zaustavljanja i oduzeo prednost prolaska vozaču (49) koji se Audijem vozio iz smjera Jasenica prema Zatonu Obrovačkom.

VIDEO: UŽAS KRAJ MASLENICE Cijeli Gračac tuguje: 'Strašno je ovo! Sestre su bile nerazdvojne'

Došlo je do udara okrivljenikova vozila u lijevu bočnu stranu Audija te zanošenja tog automobila i prevrtanja na krov pri čemu su u prometnoj nesreći smrtno stradale dvije djevojčice koje su bile putnice u Audiju.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Ketyy_1 01.10.2020.

    Tragedija velika. Treba se pazit, vozit normalno. Ali, da izlijecu ,iz sporedne ceste to je uzas. Tako ljetos idemo prema, moru i odjednom neki stari samo izleti sa sporedne ceste. Sreca da je suprug vozio, da sam ja be bi bilo dobro. To ljudi grijese, ako vidis auto pogotovo, ako juri stoj kud ides. Ali isto tako, na tim mjestima je ogranicenje 60km. Samo kad se desi tragedija, zar je bitno ko je kriv normalno krivca jaznit, a pogotovo one koji su oduzeli prednost.

  • PoznavateljPrilika 01.10.2020.

    djevojčice tragično nisu bile vezane a brzina audija je navodno bila oko iznad ograničenja a tada ne postoji mogućnost nego je uvijek kriv onaj tko vozi velikom brzinom i ne može ispravno reagirati na oduzimanje prednosti! Postavljaju se presedani opasni! Da li je uopće bilo moguće vidjeti auto koji dolazi velikom brzinom sa sporedne ceste? ako nije ni stao pola pola, vozaču audija dvije godije i idiotu koji je oduzeo prednost prolaskom kroz stop, ako to mogu dokazati uopće. vozač audija nije vezao djevojčice, to je najveća tragedija i uzrok teških i smrtonosnih ozlijeda a ne oduzimanje prednosti i to se mora na sudu uzeti u obzir. postoje i kazne za ne vezanje djece i putnika.

  • JozefKedira 01.10.2020.

    dali su utvrdili kojom brzinom je došao automobil sa djevojčicama i dali su djevojčice bile u adekvatnim dječjim sjedalicama i vezane i dali je vozač bio vezan?

Komentiraj...
Vidi sve komentare