To je to što me zanima!

Pogledajte riječku povorku u kojoj je bilo 10.400 maškara

Nakon prolaska posljednje skupine oko 20 sati, a to su tradicionalno Halubajski zvončari, karnevalska skupina Pom-F-Ri s Pomorskog fakulteta u Rijeci će simbolično spaliti Pusta na moru
Vidi originalni članak

Nakon mjesec i pol dana karnevalskih zabava, koncerata, pjesme i plesa, sportskih, gastronomskih, humanitarnih događanja, Riječki karneval 2017. kulminirao je u nedjelju na Međunarodnoj karnevalskoj povorci. 

Preko 10.400 sudionika u 110 karnevalskih grupa sa 74 alegorijskih kola u povorci riječkim Korzom pjevalo je i plesalo cijeli dan. 

POGLEDAJTE LIVE

Mnogobrojne grupe iz Rijeke, njene bliže i dalje okolice, Hrvatske i inozemstva još jednom su pokazale što su smislile od posljednjeg Karnevala, što ih je inspiriralo, nasmijalo ili naljutilo da komentiraju kroz duhovite alegorije.

POGLEDAJTE LIVE

Uvijek rado primljeni gosti iz inozemstva ove godine stigli su u 8 grupa i to iz Italije , Slovenije, Crne Gore, Belgije, Francuske i Danske kao i 16 grupa iz cijele Hrvatske.

POGLEDAJTE LIVE

- Uz zabavu, veselje i ugodna druženja Riječki karneval donosi i značajnu zaradu, naravno prvenstveno uslužnim djelatnostima. Tako u vikendu Međunarodne povorke ugostiteljski objekti ostvare oko 1,5 milijuna kuna veći promet od uobičajenog u tom periodu, a odlična je i popunjenost smještajnih kapaciteta u Rijeci i okolici. Ukupna zarada Karnevala na riječkom području kreće se oko 10 milijuna kuna dok ulaganja oko dva milijuna kuna stoga je jasna i gospodarska korist ove manifestacije – osvrnuo se riječki gradonačelnik i na gospodarski aspekt Karnevala.

Nakon prolaska i posljednje grupe, tradicionalno spektakularnih Halubajskih zvončara, slijedi paljenje pusta na moru. 
 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Sokol ga nije volio 27.02.2017.

    Veću glupost od tog maskiranja svijet nije vidio

  • 26.02.2017.

    danas su bile maškare u crnom

  • Marialoren 26.02.2017.

    maske su vec pale ,prije par mjeseci,,hdz,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare