To je to što me zanima!

Poklanja život: Hrabra Zdenka iz kolica spašava pse od smrti

Najstarija volonterka: U četiri godine Zdenka (77) zbrinula je gotovo 400 napuštenih pasa. Brine o kujici Iskri koja je završila u kolicima nakon što su je upucali lovci
Vidi originalni članak

Uz sve to ima i 26 šarafa u bedrenoj kosti, koje joj liječnici nisu nikad izvadili. No borbenu Zdenku bolesti nisu zaustavile. U volontiranju i brizi o životinjama pomaže joj unuka Branimira (36).

- Lauru smo pronašli s još dva šteneta bačenu i zavezanu u najlonskoj vrećici. Samo ona je preživjela. Svaka dva sata mutila sam mlijeko, vodu i šećer te je hranila na bočicu - kaže Zdenka, koja je spasila i Bobija, mješanca kojeg je nasilnik izbo vilama.

Baka Zdenka brine se i o Iskri, koja je, baš kao i ona, u kolicima. Kujicu su upucali lovci i trajno joj ozlijedili kralježnicu.

- Svi su nam rekli da je uspavamo, ali to nije dolazilo u obzir. Iskra je imala nevjerojatnu volju za životom. Pet dana puzala je do kuće u bolovima. Ako se ona nije predala, ne smijemo ni mi - zaključuje dobrodušna volonterka. 

Dodaje da je Iskra danas vesela i zaigrana iako nema osjećaja u zadnjim nogama i nosi pelene. Najstarija hrvatska volonterka trenutačno se brine o devet pasa. Kod nje se oporavljaju od ozljeda, sterilizacije i bolesti, a prolaze i tečaj socijalizacije.

- Čuvala sam i mačke i kuniće. Životinje su cijeli život dio moje obitelji - rekla je superbaka Zdenka, koja, iako nepokretna, svake godine radi zimnicu, okopava vrt, hrani kokoši, pere i kuha.

Teško se odvaja od životinja kojima pruža utočište

Zdenka udomljene pse daje samo u najbolje ruke. Najteže joj padaju rastanci. Često zaplače jer joj se teško oprostiti od svih koje je spasila.

- Ne dajte se. Nikad se nemojte predati. To je moj savjet svima - zaključuje ova volonterka velikog srca.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • natalijanaaa 25.05.2013.

    čovijek vrijedi onoliko koliko voli životinje... ovakve vijesti me najviše razvesele!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • NESTVARAN_1 24.05.2013.

    što reći nego baka svaka čast..trebali bi se svi ugledat na ovu gospođu da nas je više pvakvih svjet bi bio puno lijepši,vama bako puno puno puno zdravlja...spasite još više životinja i sama sam volonterka i znam što znači kada životinjici pogledaš u okice i pomgneš u pogledu im piše hvala ti...pozdrav ljubiteljima životinja.

  • marijaterezija2 24.05.2013.

    Lijepa priča, žena sa puno volje svaka joj čast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare