Obavijesti

News

Komentari 61

Poklanja život: Hrabra Zdenka iz kolica spašava pse od smrti

Poklanja život: Hrabra Zdenka iz kolica spašava pse od smrti
3

Najstarija volonterka: U četiri godine Zdenka (77) zbrinula je gotovo 400 napuštenih pasa. Brine o kujici Iskri koja je završila u kolicima nakon što su je upucali lovci

VIDEO

Uz sve to ima i 26 šarafa u bedrenoj kosti, koje joj liječnici nisu nikad izvadili. No borbenu Zdenku bolesti nisu zaustavile. U volontiranju i brizi o životinjama pomaže joj unuka Branimira (36).

- Lauru smo pronašli s još dva šteneta bačenu i zavezanu u najlonskoj vrećici. Samo ona je preživjela. Svaka dva sata mutila sam mlijeko, vodu i šećer te je hranila na bočicu - kaže Zdenka, koja je spasila i Bobija, mješanca kojeg je nasilnik izbo vilama.

Baka Zdenka brine se i o Iskri, koja je, baš kao i ona, u kolicima. Kujicu su upucali lovci i trajno joj ozlijedili kralježnicu.

- Svi su nam rekli da je uspavamo, ali to nije dolazilo u obzir. Iskra je imala nevjerojatnu volju za životom. Pet dana puzala je do kuće u bolovima. Ako se ona nije predala, ne smijemo ni mi - zaključuje dobrodušna volonterka. 

Dodaje da je Iskra danas vesela i zaigrana iako nema osjećaja u zadnjim nogama i nosi pelene. Najstarija hrvatska volonterka trenutačno se brine o devet pasa. Kod nje se oporavljaju od ozljeda, sterilizacije i bolesti, a prolaze i tečaj socijalizacije.

- Čuvala sam i mačke i kuniće. Životinje su cijeli život dio moje obitelji - rekla je superbaka Zdenka, koja, iako nepokretna, svake godine radi zimnicu, okopava vrt, hrani kokoši, pere i kuha.

Teško se odvaja od životinja kojima pruža utočište

Zdenka udomljene pse daje samo u najbolje ruke. Najteže joj padaju rastanci. Često zaplače jer joj se teško oprostiti od svih koje je spasila.

- Ne dajte se. Nikad se nemojte predati. To je moj savjet svima - zaključuje ova volonterka velikog srca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"