To je to što me zanima!

Pokvarila se žičara, 40 putnika je ostalo u gondolama: U zraku su bili 20 minuta, spustili su ih

Rad žičare su prebacili na pomoćni pogon te putnike vratili do donje, odnosno gornje postaje. Iz ZET-a se ispričavaju zbog eventualnih neugodnosti
Vidi originalni članak

Danas u poslijepodnevnim satima došlo je do tehničkog kvara na sljemenskoj žičari zbog kojeg je 40-ak putnika, koji su se nalazili u gondolama, zapelo u zraku na 20-ak minuta.

NOVI PROBLEMI Tri zagrebačka kvarta ostala su bez vode zbog puknuća cijevi

- Malo prije 17 sati rad žičare automatski je zaustavljen zbog tehničkih poteškoća. Sukladno predviđenoj proceduri i postavljenim sigurnosnim protokolima, oko 40 putnika koji su se nalazili u gondolama, promptno su putem interfona u kabinama bili obaviješteni od strane kontrolne sobe kako je zbog tehničke smetnje u tijeku prebacivanje rada na pomoćni pogon i spuštanje prema postajama - rekao nam je glasnogovornik ZET-a.

Nakon što su rad žičare prebacili na pomoćni pogon, putnike su gondolama vratili do donje, odnosno gornje postaje. Iz ZET-a se ispričavaju zbog eventualnih neugodnosti.

KOD CENTRA KAPTOL VIDEO Nevrijeme srušilo drvo u Zagrebu: Vatrogasci na terenu

Napominju kako je žičara, kao i svaki drugi sustav, podložna tehničkim poteškoćama, no za svaku situaciju predviđena je sigurnosna procedura i propisani su protokoli o postupanju. 

GRADONAČELNIK SE ISPRIČAO Gradska skupština kritizira probleme s otpadom u Zagrebu

Iz ZET-a su naknadno javili da su servisne ekipe utvrdile kako je uslijed iznimno visokih temperatura došlo do smetnji u radu jednog od senzora, zbog čega je sigurnosni sustav automatski zaustavio rad žičare. Kvar je otklonjen te će žičara sutra ponovno prevoziti putnike prema uobičajenom rasporedu rada.

Idi na 24sata

Komentari 133

  • Jazavacdojaja 01.07.2022.

    Ajde, barem nije bila skupa 🦾

  • little John 01.07.2022.

    Za neuke i jalne sve je drama. Isto ste tako jamrali dok su se gradile auto ceste, a sad se njima s pravom ponosimo.

  • petarpan242 01.07.2022.

    to se kvari prvih deset godina dok stvari ne sjednu na svoje mjesto. nakon toga se kvari jer se vitalni dijelovi troše i nužna je zamjena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare