News

Komentari 133

Pokvarila se žičara, 40 putnika je ostalo u gondolama: U zraku su bili 20 minuta, spustili su ih

Pokvarila se žičara, 40 putnika je ostalo u gondolama: U zraku su bili 20 minuta, spustili su ih

Rad žičare su prebacili na pomoćni pogon te putnike vratili do donje, odnosno gornje postaje. Iz ZET-a se ispričavaju zbog eventualnih neugodnosti

Danas u poslijepodnevnim satima došlo je do tehničkog kvara na sljemenskoj žičari zbog kojeg je 40-ak putnika, koji su se nalazili u gondolama, zapelo u zraku na 20-ak minuta.

- Malo prije 17 sati rad žičare automatski je zaustavljen zbog tehničkih poteškoća. Sukladno predviđenoj proceduri i postavljenim sigurnosnim protokolima, oko 40 putnika koji su se nalazili u gondolama, promptno su putem interfona u kabinama bili obaviješteni od strane kontrolne sobe kako je zbog tehničke smetnje u tijeku prebacivanje rada na pomoćni pogon i spuštanje prema postajama - rekao nam je glasnogovornik ZET-a.

Nakon što su rad žičare prebacili na pomoćni pogon, putnike su gondolama vratili do donje, odnosno gornje postaje. Iz ZET-a se ispričavaju zbog eventualnih neugodnosti.

Napominju kako je žičara, kao i svaki drugi sustav, podložna tehničkim poteškoćama, no za svaku situaciju predviđena je sigurnosna procedura i propisani su protokoli o postupanju. 

Iz ZET-a su naknadno javili da su servisne ekipe utvrdile kako je uslijed iznimno visokih temperatura došlo do smetnji u radu jednog od senzora, zbog čega je sigurnosni sustav automatski zaustavio rad žičare. Kvar je otklonjen te će žičara sutra ponovno prevoziti putnike prema uobičajenom rasporedu rada.

Najčitaniji članci