To je to što me zanima!

Policajac koji je ubio Floyda ide na slobodu: Za njega je plaćena jamčevina od milijun dolara?!

Floydova smrt 25. svibnja pokrenula je ogromne prosvjede diljem Sjedinjenih Država, a Chauvin i ostala tri policijska službenika koja su bila s njim dobila su otkaz
Vidi originalni članak

Bivši policijski službenik postaje u Minneapolisu koji je optužen za ubojstvo Georgea Floyda pušten je iz zatvora, javljaju lokalni mediji.

Derek Chauvin (44) je zatvor na Oak Park Heightsu u Minnesoti napustio u srijedu ujutro, a to se dogodilo nakon što je za njega plaćena jamčevina od čak milijun dolara!

Floydova smrt 25. svibnja pokrenula je ogromne prosvjede diljem Sjedinjenih Država, a nakon što je snimka njegovog uhićenja koje je dovelo do smrti izašla u javnost, Chauvin i ostala tri službenika koja su bila s njim dobila su otkaz. Chauvin je optužen za ubojstvo drugog i trećeg stupnja, a službenici J. Kueng, T. Lane i T. Thao su optuženi za sudjelovanje.

Ta trojica su već ranije platila jamčevine od 750 tisuća dolara i na slobodi dočekuju suđenje koje bi trebalo biti u ožujku. Iako bi im se svima trebalo suditi zajedno, sudac razmatra zahtjev da im se sudi odvojeno.

Suđenje bi mogli odlučiti - liječnici!

Jedna od spornih stavki cijele priče je zapravo uzrok Floydove smrti. Prvotna autopsija mrtvozornika iz okruga Hennepin tvrdi kako je Floyd imao problema sa srcem kao i gotovo smrtonosnu dozu fentanila u krvi, a uz to je i konzumirao metamfetamine relativno nedavno prije smrti.

Druga, nezavisna autopsija koju su napravili dr. Allecia Wilson i dr. Michael Baden, a platila ju je obitelj, tvrdi kako je Floyd umro direktno od posljedica nasilnog uhićenja.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • prokurator 08.10.2020.

    jel to trumpov predizborni potez kojim se obraća svojim najvjernijim ostrašćenicima? očito.

  • bikerpula 08.10.2020.

    netko će ga već dohvatiti u mraku

  • GLAS-RAZUMA58 08.10.2020.

    I nek je, hvala bogu

Komentiraj...
Vidi sve komentare