Obavijesti

News

Komentari 33

Policajac koji je ubio Floyda ide na slobodu: Za njega je plaćena jamčevina od milijun dolara?!

Policajac koji je ubio Floyda ide na slobodu: Za njega je plaćena jamčevina od milijun dolara?!

Floydova smrt 25. svibnja pokrenula je ogromne prosvjede diljem Sjedinjenih Država, a Chauvin i ostala tri policijska službenika koja su bila s njim dobila su otkaz

VIDEO

Bivši policijski službenik postaje u Minneapolisu koji je optužen za ubojstvo Georgea Floyda pušten je iz zatvora, javljaju lokalni mediji.

Derek Chauvin (44) je zatvor na Oak Park Heightsu u Minnesoti napustio u srijedu ujutro, a to se dogodilo nakon što je za njega plaćena jamčevina od čak milijun dolara!

Floydova smrt 25. svibnja pokrenula je ogromne prosvjede diljem Sjedinjenih Država, a nakon što je snimka njegovog uhićenja koje je dovelo do smrti izašla u javnost, Chauvin i ostala tri službenika koja su bila s njim dobila su otkaz. Chauvin je optužen za ubojstvo drugog i trećeg stupnja, a službenici J. Kueng, T. Lane i T. Thao su optuženi za sudjelovanje.

Ta trojica su već ranije platila jamčevine od 750 tisuća dolara i na slobodi dočekuju suđenje koje bi trebalo biti u ožujku. Iako bi im se svima trebalo suditi zajedno, sudac razmatra zahtjev da im se sudi odvojeno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Suđenje bi mogli odlučiti - liječnici!

Jedna od spornih stavki cijele priče je zapravo uzrok Floydove smrti. Prvotna autopsija mrtvozornika iz okruga Hennepin tvrdi kako je Floyd imao problema sa srcem kao i gotovo smrtonosnu dozu fentanila u krvi, a uz to je i konzumirao metamfetamine relativno nedavno prije smrti.

Druga, nezavisna autopsija koju su napravili dr. Allecia Wilson i dr. Michael Baden, a platila ju je obitelj, tvrdi kako je Floyd umro direktno od posljedica nasilnog uhićenja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a