To je to što me zanima!

Policajka koja je umjesto tasera uzela pištolj i ubila mladog crnca u Americi dala je otkaz

Kako prenosi The Mirror, pištolj policajke 'slučajno je opalio' nakon što je policijska patrola zaustavila 20-godišnjaka zbog prometnog prekršaja.
Vidi originalni članak

Kimberyl Potter (48). policajka koja je zamijenila taser i pištolj, u vrijeme incidenta učila je drugu policajku kako raditi. Američki mediji prenose da je dala otkaz nakon što je ubila mladog crnca (20), kojeg je zaustavila nakon prometnog prekršaja u Minneapolisu.

Daunte Wright je zaustavio automobil, policajka ga je provjerila i vidjela da je za njega izdan uhidbeni nalog. On se vratio u auto, a ona je umjesto tasera potegla za pištolje.

- Je*ote, upucala sam ga - čuje se na videu.

U MINNESOTI Policajac ustrijelio mladog crnca u SAD-u, tisuće ljudi prosvjeduje

POGLEDAJTE VIDEO: Policajka 'slučajno' upucala 20-godišnjeg crnca

Wright se nakon što ga je policajka upucala odvezao nekoliko ulica dalje i zabio se u drugo vozilo.

Preminuo je na mjestu događaja.

Obitelj i prijatelji Wrighta su opisali kao požrtvovnog oca koji je radio nekoliko poslova kako bi prehranio 2-godišnjeg sina. Obitelj smatra kako njegovo ubojstvo nije bilo slučajno i zahtjeva da netko odgovara.

- Moje srce je slomljeno u tisuću dijelova. Fali mi, a tek je prošao jedan dan. Bio je moj život, moj sin i to nikad više neću imati - rekla je majka ubijenog mladića.

IZJASNIO SE DA NIJE KRIV Počelo suđenje bivšem policajcu za smrt Georgea Floyda. Prijeti mu i do 40 godina zatvora

Predsjednik Joe Biden je izrazio žaljenje zbog "tragične" smrti mladog crnca, ali je osudio nasilje koje je izbilo na prosvjedima koji su uslijedili, Wrightova smrt izazvala je val novih prosvjeda u Minnesoti. 

Bijesne gomile su se u nedjelju navečer u stotinama okupile ispred zgrade policijskog odjela Brooklyn Centra, a policajci u zaštitnoj opremi su ispaljivali gumene metke, omamljujuće granate i puštali oblake kemijskih iritansa.

 

Idi na 24sata

Komentari 85

  • vukodlak 18.04.2021.

    A koliko glup moraš bit da povjeruješ u ovu priču

  • melody 10 14.04.2021.

    Sada je disa od covjeka, a nije se javio na sud zbog oruzane pljacke, usao je bracnom paru u kucu i skoro je zadavio zenu zbog 800 dolara. Imao je ilegalno oruzje, neregistriran auto i jos je htio pobjeci, sta je trebala? Ionako je i previse smeca (svih boja) na ulicama, ovdje je svaki dan pucnjava, oruzane pIjacke i obracun bandi u kojima ginu civili. Zanimljivo je koliko su mediji nezainteresirani kada se ubije policajac, Ili kada crnac kao prosli tjedan provali u kucu i ubije sest bijelaca i od toga dvoje djece. Kada policija ubije kriminalca odmah palez i divljanje i pljacka po gradovima.

  • POTPEC 14.04.2021.

    Ža mi je momka.... A ti drugarice pandurko bježi u Hrvatsku.  Plenki takve traži i za svako ubojstvo djeli medalje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare