News

Komentari 85

Policajka koja je umjesto tasera uzela pištolj i ubila mladog crnca u Americi dala je otkaz

Policajka koja je umjesto tasera uzela pištolj i ubila mladog crnca u Americi dala je otkaz

Kako prenosi The Mirror, pištolj policajke 'slučajno je opalio' nakon što je policijska patrola zaustavila 20-godišnjaka zbog prometnog prekršaja.

Kimberyl Potter (48). policajka koja je zamijenila taser i pištolj, u vrijeme incidenta učila je drugu policajku kako raditi. Američki mediji prenose da je dala otkaz nakon što je ubila mladog crnca (20), kojeg je zaustavila nakon prometnog prekršaja u Minneapolisu.

Daunte Wright je zaustavio automobil, policajka ga je provjerila i vidjela da je za njega izdan uhidbeni nalog. On se vratio u auto, a ona je umjesto tasera potegla za pištolje.

- Je*ote, upucala sam ga - čuje se na videu.

POGLEDAJTE VIDEO: Policajka 'slučajno' upucala 20-godišnjeg crnca

Wright se nakon što ga je policajka upucala odvezao nekoliko ulica dalje i zabio se u drugo vozilo.

Preminuo je na mjestu događaja.

Obitelj i prijatelji Wrighta su opisali kao požrtvovnog oca koji je radio nekoliko poslova kako bi prehranio 2-godišnjeg sina. Obitelj smatra kako njegovo ubojstvo nije bilo slučajno i zahtjeva da netko odgovara.

- Moje srce je slomljeno u tisuću dijelova. Fali mi, a tek je prošao jedan dan. Bio je moj život, moj sin i to nikad više neću imati - rekla je majka ubijenog mladića.

Predsjednik Joe Biden je izrazio žaljenje zbog "tragične" smrti mladog crnca, ali je osudio nasilje koje je izbilo na prosvjedima koji su uslijedili, Wrightova smrt izazvala je val novih prosvjeda u Minnesoti. 

Bijesne gomile su se u nedjelju navečer u stotinama okupile ispred zgrade policijskog odjela Brooklyn Centra, a policajci u zaštitnoj opremi su ispaljivali gumene metke, omamljujuće granate i puštali oblake kemijskih iritansa.

 

Najčitaniji članci