To je to što me zanima!

Policija i DORH provode izvide zbog Ponoševe audio snimke

Dva dana nakon objave, Ponoš je dao mandat na raspolaganje na mjesto direktora Fonda za zaštitu okoliša, a tom je prilikom poručio da je spreman suočiti se sa svim posljedicama
Vidi originalni članak

Policija je u četvrtak potvrdila Hini da s nadležnim državnim odvjetništvom RH (DORH) provodi izvide u vezi s audio snimkom koju je objavio direktor Fonda za zaštitu okoliša Dubravka Ponoša, a koja sadrži prijetnje bivšem zaposleniku Fonda Mislavu Kotarcu.  

"Vezano za Vaš upit možemo potvrditi da policijski službenici Policijske uprave zagrebačke (PUZ) u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provode izvide", stoji u odgovoru PUZ-a na novinarski upit Hine o tome je li policija zaprimila prijavu ili postupa u vezi audio snimke razgovora između Ponoša i Kotarca. 

ĆORIĆ O SLUČAJU PONOŠ 'U ponedjeljak sam doznao za snimku, prihvatit ću ostavku'

Ponoš je u utorak objavio audio snimku prijetnji i uvreda koje je prije godinu dana izgovorio bivšem predsjedniku Radničkog vijeća u Fondu Mislavu Kotarcu, ustvrdivši kako ga tim tajno snimljenim razgovorom Kotarac ucjenjuje.

Na snimci se može čuti kako Ponoš Kotarcu upućuje prijetnje i uvrede, poput rečenice "odšarafit ću ti glavu". 

Dva dana nakon objave, Ponoš je dao mandat na raspolaganje na mjesto direktora Fonda za zaštitu okoliša, a tom je prilikom poručio da je spreman suočiti se sa svim posljedicama svoje neprimjerene komunikacije.

NAKON OBJAVE SNIMKE Fond za zaštitu okoliša: Ponoš dao mandat na raspolaganje

Ostavku Ponoša zatražio je i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 26.09.2019.

    Nisam upoznata što se tiče tog Fonda nego sam se zamislila što se tiče audio snimke. Pitam se kako nekada snimka vrijedi, a nekada ne vrijedi? Nekada je čak i zabranjena pa nas netko može i tužiti zbog toga. Ne znam o čemu to ovisi. Mogli bi novinari malo nama to razjasniti informacijama koje dobiju od stručnih osoba.

  • 26.09.2019.

    Fond za zaštitu okoliša pod uhljebovim vodstvom u 4 godine od 2015. do 2019.nije dao ni kune (EU novca) npr. za subvencioniranje energetske obnove zgrada. O zbrinjavanju i oporabi otpada da ne govorimo. Taj fond je klasična mafijaška organizacija koja služi za reketarenje, jer za SVAKI uvezeni automobil građanima OTIMAJU 800-1000 kuna. Ako je netko loš birokrat, to je upravo Dubravko Ponoš.

Komentiraj...
Vidi sve komentare