To je to što me zanima!

Policija iznosi građane koji ne daju da se u zgradu usele Romi

Revoltirani građani su okružili zgradu i ne puštaju nikoga u stanove. Tvrde da još uvijek nije riješen prijenos vlasništva i da stanovi nisu u vlasništvu grada, već u vlasništvu privatnih osoba
Vidi originalni članak

>>> Zadnje informacije...

15.48 - Policijska uprava zagrebačka (PUZ) Hini je potvrdila kako je interventna policija privela 10 građana jer su drugima onemogućili pristup stanovima koje su dobili na korištenje, a ulazak u stanove nisu dozvolili niti nadležnim osobama iz ureda Grada Zagreba. Policijsko postupanje još traje. Djelatnici Hitne pomoći rekli su Hini da su tijekom prosvjeda pregledali tri osobe, dok je jednoj pozlilo te je odvezena u bolnicu.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je unatoč protivljenju stanovnika Petruševca odlučio ondje useliti 29 obitelji, u zgradu koja nije legalizirana i građena za stanovanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Revoltirani građani su okružili zgradu i ne puštaju nikoga u stanove. Tvrde da još uvijek nije riješen prijenos vlasništva i da stanovi nisu u vlasništvu grada, već u vlasništvu privatnih osoba, javlja N1.

Na teren je izašla i policija koja je počela privoditi prosvjednike, neke i iznoseći, a Hitna pomoć morala je nekoliko puta intervenirati.

>>> Uskoro više...

O PROBLEMIMA U MEĐIMURJU 'Ovo nije napad na Rome, već apel da sustav radi svoj posao'

Podsjetimo, početkom lipnja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića dočekali su prosvjednici s Petruševca koji su, s transparentima i zvižducima, tražili da se na Petruševcu napravi Tehnološki park, umjesto da se, kako je to najavio Bandić, tamo presele socijalno ugrožene romske obitelji.

Idi na 24sata

Komentari 266

  • Haen 28.06.2019.

    Ako ne zelis da imaš bilo koga za susjeda , onda jednostavno kupis okolne stanove pa si na miru, ja nisam zelio da imam susjede radi mira i tišine pa sam kupio tri okolne parcele

  • MINI-sun 28.06.2019.

    Ne cini jedna ptica jato,niti se covjek mjeri po nacionalnosti ,boji koze ,vjeroispovjesti...no noseni negativnim iskustvima jako ruznim gradani su opravdano prosvjedovali...ako se zeli pomoci Romima treba se aktivirati i napraviti nesto posebno za njih...ljudski je pomoci,u tu zgradu smjestiti samohrane majke ili druge obitelji kojima je pomoc hitno potrebna...ne stavljajte vukove medu janjce...toliko...

  • novoselo 28.06.2019.

    Veselo veselo,bit ce muzika kolo .Zagreb beli grad,ima tu i biznisa,u svih 5 kvartova okolo pojeftinit ce stanovi 70%.Biznis je biznis.

Komentiraj...
Vidi sve komentare