To je to što me zanima!

Policija upozorava građane: Čuvajte se lažnih popisivača

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Od početka prve faze popisa stanovništva Državni zavod za statistiku zaprimio je nekoliko dojava građana o lažnom predstavljanju pojedinaca kao popisivača s ciljem ulaska ili pokušaja ulaska u dom
Vidi originalni članak

Početak popisa stanovništva za prevarante je prilika kako jednostavnije ući u stanove i otuđiti imovinu. Tako se u petak oko 10 sati na zagrebačkoj Trešnjevci, nepoznata žena lažno predstavila 93-godišnjakinji navodeći da treba ispuniti upitnik i na taj način ušla u stan. 

Nedugo nakon u stan je došla još jedna žena koja je iskoristila tu situaciju i nepažnju oštećene te otuđila novac i nakit. Kolika je materijalna šteta još se ne zna.

DRUGA FAZA POPISA U Hrvatskoj fali popisivača, najviše u priobalnom području

Policija kao i Državni zavod za statistiku upozoravaju građane na moguća lažna predstavljanja tijekom provedbe popisa stanovništva.

Od početka prve faze popisa stanovništva Državni zavod za statistiku zaprimio je nekoliko dojava građana o lažnom predstavljanju pojedinaca kao popisivača s ciljem ulaska ili pokušaja ulaska u dom.

POPIS STANOVNIŠTVA Antolić Vupora: Na 17. pitanju dobro promislite kada vas pitaju što ste po nacionalnosti

Naime, druga faza Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj - terensko popisivanje započinje 27. rujna 2021. godine dok je u tijeku prva faza Popisa – SAMOPOPISIVANJE, preko portala e-Građani, koja traje do 26. rujna. 2021. godine.

Kako prepoznati popisivača?

Popisivači koji će popisivati stanovništvo na terenu od 27. rujna do 17. listopada 2021. godine imat će majice i maske Popisa, akreditacije, prijenosna računala te EU digitalnu Covid potvrdu.

POGLEDAJTE VIDEO: Najbitnije o ovogodišnjem popisu stanovništva

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video


 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Ubermensch 27.09.2021.

    Bez sluzbenih dokumenata nema u moju kucu.

  • 18.09.2021.

    I kod mene bio jedan al sam ja njega popisao. Ne smije se ni doktoru javiti!!!!!!!!!

  • Antifašistaaa 18.09.2021.

    U moju kuće neće nitko, može samo vani stajati i pisati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare