To je to što me zanima!

Policija zaustavila kamion, pa vozaču napisala 37 prekršajnih prijava: Kazna do 50.000 eura?

Policija je u subotu, malo iza ponoći, na autocesti kod Ličkog Osika zaustavila kamion s prikolicom zagrebačkih registracija. Vozio ga je muškarac (26)
Vidi originalni članak

Kontrolom kartice vozača kamiona (tahografa) s prikolicom zasutavljenog us subotu na A1 policija je utvrdila ukupno 37 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.

Isti broj prekršaja utvrđen je i pravnoj osobi sa sjedištem u Zagrebu, te odgovornoj osobi u pravnoj osobi. Protiv njih će biti podnesen optužni prijedlog, a vozač kamiona je odmah isključen iz prometa.potvrdili su nam iz PU ličko-senjske.

U SINJU Prevozio je montažnu kućicu, izazvao sudar, pa pobjegao...

Policija je utvrdila da je 26-godišnji vozač počinio četiri prekršaja više puta i to: prekoračenja vremena neprekidne vožnje, prekoračenja vremena dnevne vožnje, prekoračenja noćnog vremena vožnje i prekoračenja skraćenja dnevnog odmora, donosi zadarski.hr

Za svih 37 prekršaja vozaču, tvrtki i direktoru tvrtke prijete novčane kazne. Vozač može biti kažnjen kaznom u rasponu od 26 do 57 tisuća kuna, tvrtki za koju radi prijeti novčana kazna od 112 do 233 kuna, dok direktoru može biti kažnjen u rasponu od 42 do 84 tisuće kuna.

U ISTRI Bježao od policije: Vozačka mu istekla prije 3 godine, a u krvi je imao gotovo dva promila...

Maksimalna kazna koja im dakle može biti određena iznosi 374 tisuće kuna odnosno 50 tisuća eura.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 14.12.2020.

    Oduzet kamion s robom , vozača na 7 godina u zatvor . firmi kazna barem 90.000 eura a direktoru 100 udaraca bičem i 5 godina lepoglave . Drugi put će razmislit

  • Danmax 14.12.2020.

    Prije par godina je isto tako jedan stručnjak napisao šoferu 250 000 kuna kazni, pa to sve sud odbacio i izrekao 5000 kn kazne.

  • Danmax 14.12.2020.

    To su obične gluposti, takve prekršaje u stjecaju sud odbacuje i naplaćuje jedan prekršaj. Ovo je plod neznanja policajca i rukovoditelje. Ako unazad 28 dana biljezi krive podatke na tahograf, onda mu se pise jedna kazna za nepravilno vođenje tahograf, a ne 28 kazni za taj prekrpaj. Po tome bi jedan vozac svojom ne pažnjom mogao staviti firmu u stečaj sa tolikim kaznama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare