To je to što me zanima!

Poplavljeni zbog neodržavanih kanala, a dobili nove uplatnice

Hrvatske vode razljutile Siščane: Dok su goleme površine u Sisačko-moslavačkoj županiji još pod vodom, građanima su stigle uplatnice naknade za uređenje voda
Vidi originalni članak

Ne znam što bih rekla, ovo je apsurd nad apsurdima. Jasno mi je da se uređenje voda mora plaćati, ali zašto mi to plaćamo i što zauzvrat dobivamo od te naknade, pita se Andrea F. iz Lekenika, majka troje djece.

I njena je kuća “plivala” zbog neodržavanih kanala. Dok su goleme površine u Sisačko-moslavačkoj županiji još pod vodom, Hrvatske vode su građanima dostavile uplatnice za plaćanje prve od tri rate naknade za uređenje voda.

Građani, osobito oni koji su u proteklih mjesec dana pretrpjeli golemu štetu od poplava, dijelom upravo zbog neodržavanih i zapuštenih kanala, ostali su "bez teksta".

Slično govori i Blanka C. ispred čije kuće crpkom izvlače vodu i prelijevaju je u vodotok. Blanka i njena djeca noćima ne spavaju zbog gromoglasnog rada crpki.

U Lekeniku vlada ogorčenje zbog Hrvatskih voda. U Selima kod Siska jedan od “poplavljenih” kaže da je potez Hrvatskih voda nalik na naplatu vozne karte u autobusu koji se prevrnuo.

Iz Hrvatskih voda oglasili su se priopćenjem da su područja koja su pogođena elementarnom nepogodom oslobođena plaćanja naknade za uređenje voda.

- Naknada se obračunava kvartalno te su tako i uplatnice za naknadu za uređenje voda poslane početkom veljače za cijelu 2014., odnosno prije poplava. Nakon što županije proglase elementarnu nepogodu, Hrvatske vode će službeno obavijestiti da stanovnici na poplavljenim područjima čija je imovina ugrožena poplavom nisu dužni podmiriti razrez za naknadu za uređenje vode - stoji u priopćenju.

Uz to navode da su oni bili dužni po zakonu poslati račune, ali da mole za razumijevanje jer nisu mogli predvidjeti poplavu i njene razmjere.

Idi na 24sata

Komentari 103

  • Laku_noc_hrvatska 28.02.2014.

    Samo u hrvatskoj drzavi narod placa 100racuna. Samo u hrvatskoj drzavi narod placa ono sto netrosi. Samo u hrvatskoj drzavi narod placa ono sto ni nezna zasto placa. I samo u hrvatskoj drzavi narod placa za nekog tko nista neplaca. E pa zato dragi moji sam i otiso iz te sramotne hrvatske drzave. Hrvatska sramota sto tjera hrvatski narod u druge zemlje. Stoko lopovska,daboga vam slimne vode na usta izasle

  • ljubica ljubičica_1 28.02.2014.

    Tako nešto se samo kod nas može dogodit !Uskoro će i za zrak tražit naknadu !

  • Sokre_3 28.02.2014.

    Šta reći na ovo... Welcome to Croatia :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare