Obavijesti

News

Komentari 103

Poplavljeni zbog neodržavanih kanala, a dobili nove uplatnice

Poplavljeni zbog neodržavanih kanala, a dobili nove uplatnice
5

Hrvatske vode razljutile Siščane: Dok su goleme površine u Sisačko-moslavačkoj županiji još pod vodom, građanima su stigle uplatnice naknade za uređenje voda

VIDEO

Ne znam što bih rekla, ovo je apsurd nad apsurdima. Jasno mi je da se uređenje voda mora plaćati, ali zašto mi to plaćamo i što zauzvrat dobivamo od te naknade, pita se Andrea F. iz Lekenika, majka troje djece.

I njena je kuća “plivala” zbog neodržavanih kanala. Dok su goleme površine u Sisačko-moslavačkoj županiji još pod vodom, Hrvatske vode su građanima dostavile uplatnice za plaćanje prve od tri rate naknade za uređenje voda.

Građani, osobito oni koji su u proteklih mjesec dana pretrpjeli golemu štetu od poplava, dijelom upravo zbog neodržavanih i zapuštenih kanala, ostali su "bez teksta".

Slično govori i Blanka C. ispred čije kuće crpkom izvlače vodu i prelijevaju je u vodotok. Blanka i njena djeca noćima ne spavaju zbog gromoglasnog rada crpki.

U Lekeniku vlada ogorčenje zbog Hrvatskih voda. U Selima kod Siska jedan od “poplavljenih” kaže da je potez Hrvatskih voda nalik na naplatu vozne karte u autobusu koji se prevrnuo.

Iz Hrvatskih voda oglasili su se priopćenjem da su područja koja su pogođena elementarnom nepogodom oslobođena plaćanja naknade za uređenje voda.

- Naknada se obračunava kvartalno te su tako i uplatnice za naknadu za uređenje voda poslane početkom veljače za cijelu 2014., odnosno prije poplava. Nakon što županije proglase elementarnu nepogodu, Hrvatske vode će službeno obavijestiti da stanovnici na poplavljenim područjima čija je imovina ugrožena poplavom nisu dužni podmiriti razrez za naknadu za uređenje vode - stoji u priopćenju.

Uz to navode da su oni bili dužni po zakonu poslati račune, ali da mole za razumijevanje jer nisu mogli predvidjeti poplavu i njene razmjere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina