To je to što me zanima!

Porastao broj predatora koji vrebaju djecu preko interneta

Broj predatora koji vrebaju djecu na društvenim mrežama i forumima iznimno je porastao. Iskorištavaju situaciju u kojoj se djeca osjećaju ranjivije nego inače kako bi s njima stupili u kontakt
Vidi originalni članak

Koronakriza je otvorila vrata pedofilima i drugim kriminalcima, piše u četvrtak Večernji list, navodeći da je posebno porastao broj predatora koji vrebaju djecu na internetu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vrijeme krize zbog pandemije korona virusa, činjenica da su djeca kod kuće, da se osjećaju osamljenima te da puno vremena provode na internetu zbog škole, ali posebno zbog komunikacije s prijateljima, otvorilo je vrata pedofilima i kriminalcima koji šire i trguju dječjom pornografijom, navodi dnevnik.

Broj predatora koji vrebaju djecu na društvenim mrežama i forumima iznimno je porastao. Iskorištavaju situaciju u kojoj se djeca osjećaju ranjivije nego inače kako bi s njima stupili u kontakt, a onda i uspostavili odnos povjerenja te ih tako nagovarali na razne postupke, od slanja obnaženih fotografija do stvaranja i “njegovanja” odnosa za neka buduća nedjela.

DALEKI OTOCI Ekstremna izolacija: Evo gdje nema zaraze korona virusom

Taj porast online nazočnosti pedofila i kriminalaca čiji su cilj stoji u izvješću Europola, Europskog policijskog ureda, na osnovi podataka iz svih država članica, pa tako i Hrvatske, o pojačanoj kriminalnoj aktivnosti i novim skupinama kriminalaca koji iskorištavaju i profitiraju iz ove zdravstvene krize.

Kriminalci su, napominju, vrlo fleksibilni i brzo se prilagođavaju novim uvjetima te pronalaze nove načine zarade. Tako je samo dosad razbijeno 37 organiziranih kriminalnih skupina.

ADAM SCHLESINGER (52) Američki nagrađivani glazbenik preminuo je od korona virusa

Internet je apostrofiran kao vrlo često mjesto zločina. Kompjutor i internet postala su glavna oruđa za život – bilo za rad od kuće ili za kupnju – u nekim trenucima su na snazi mjere ograničavanja kretanja.

Usporedo s tim, jačaju i phishing kampanje. Koristeći razne načine manipulacije, kriminalci od korisnika pokušavaju prikupiti povjerljive podatke kao što su korisnička imena, lozinke, podaci s kreditnih kartica... kako bi ostvarili financijsku korist, donosi Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 02.04.2020.

    Poznato je da svecenici ne vole djecake sa dugom kosom, . kao ni one kojima su pocele rasti stidne dlake. Svecenike uzbuduje mlado golo djecje tijelo, glatko i mokro, krhko, bez dlaka. . Onda mogu ostvariti sve svoje bolesne erotske maštarije, perverzne misli, i to dijete zlostavljati dok im se oko vrata ljulja ogrlica sa razapetim isusom, u lijevoj ruci biblija, a desnom stišcu djetetove testise...

Komentiraj...
Vidi sve komentare