To je to što me zanima!

Porečka 'Plava laguna' donirala pulskoj bolnici vrijedne kamere

Pulska Opća bolnica dobila je na dar dvije termalne medicinske kamere čija je vrijednost 178.000 kuna donirane s ciljem učinkovitijeg spriječavanja širenja zaraze koronavirusom
Vidi originalni članak

Porečka 'Plava Laguna' za pulsku Opću bolnicu nabavila je dvije termalne medicinske kamere čija je vrijednost 178.000 kuna.

Kamere su donirane s ciljem učinkovitijeg sprječavanja širenja zaraze korona virusom u bolničkom sustavu hotelsko-turističke kompanije. 
Vrijedna donacija kamera koristi se u medicinske svrhe tako da brzo i precizno mjere tjelesnu temperaturu, što omogućava da se u vrlo kratkom roku pozornost usmjeri na osobe, zaposlenike ili pacijente koji imaju povišenu temperaturu i mogući su nositelji virusa.

Tvrtka MI-STAR d.o.o. prodala je uređaj u 'Plavu Lagunu' iz Poreča, a kako nam je rečeno, sličnan sustav je  već ugrađen u Sveučilišnu bolnicu u Antwerpenu i na druge lokacije u EU..

Uređaj je proizveden u Kini a uvezen iz Belgije , takvi se uređaji koriste još od epidemije SARS-a. 


 - Ovdje je riječ o zadnjoj generaciji sa automatskom detekcijom lica i dodatnim senzorom nasuprot kamere koji emitira fiksnu temperaturu od 35 stupnjeva Celzijusa uz pomoć kojeg kamera  utvrđuje temperaturu čovjeka i uvijek sa velikom preciznošću prikazuje temperaturno stanje ljudske kože. To znači da, za razliku od drugih sličnih sustava, kamera ne “pogađa” temperaturu nego je doista i mjeri - rekao je Mario Starčić iz MI-STAR-a.

Riječ je o mobilnom sustavu koji se može lako preseliti na drugu lokaciju ali se ujedno može i fiksno ugraditi ukoliko za to postoji  potreba.

 - Tvrtka Plava Laguna je donirala sredstva pulskoj bolnici a oni su izrazili želju upravo za tim kamerama koje smo mi i postavili u bolnici te su u funkciji - kazao je Starčić. 


Ravnateljica pulske bolnice dr. Irena Hrstić zahvalila se 'Plavoj Laguni' na vrijednoj donaciji, posebice u ovo izazovno vrijeme trajanja pandemije. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare