News

Komentari 0

Porečka 'Plava laguna' donirala pulskoj bolnici vrijedne kamere

Porečka 'Plava laguna' donirala pulskoj bolnici vrijedne kamere

Pulska Opća bolnica dobila je na dar dvije termalne medicinske kamere čija je vrijednost 178.000 kuna donirane s ciljem učinkovitijeg spriječavanja širenja zaraze koronavirusom

Porečka 'Plava Laguna' za pulsku Opću bolnicu nabavila je dvije termalne medicinske kamere čija je vrijednost 178.000 kuna.

Kamere su donirane s ciljem učinkovitijeg sprječavanja širenja zaraze korona virusom u bolničkom sustavu hotelsko-turističke kompanije. 
Vrijedna donacija kamera koristi se u medicinske svrhe tako da brzo i precizno mjere tjelesnu temperaturu, što omogućava da se u vrlo kratkom roku pozornost usmjeri na osobe, zaposlenike ili pacijente koji imaju povišenu temperaturu i mogući su nositelji virusa.

Tvrtka MI-STAR d.o.o. prodala je uređaj u 'Plavu Lagunu' iz Poreča, a kako nam je rečeno, sličnan sustav je  već ugrađen u Sveučilišnu bolnicu u Antwerpenu i na druge lokacije u EU..

Uređaj je proizveden u Kini a uvezen iz Belgije , takvi se uređaji koriste još od epidemije SARS-a. 


 - Ovdje je riječ o zadnjoj generaciji sa automatskom detekcijom lica i dodatnim senzorom nasuprot kamere koji emitira fiksnu temperaturu od 35 stupnjeva Celzijusa uz pomoć kojeg kamera  utvrđuje temperaturu čovjeka i uvijek sa velikom preciznošću prikazuje temperaturno stanje ljudske kože. To znači da, za razliku od drugih sličnih sustava, kamera ne “pogađa” temperaturu nego je doista i mjeri - rekao je Mario Starčić iz MI-STAR-a.

Riječ je o mobilnom sustavu koji se može lako preseliti na drugu lokaciju ali se ujedno može i fiksno ugraditi ukoliko za to postoji  potreba.

 - Tvrtka Plava Laguna je donirala sredstva pulskoj bolnici a oni su izrazili želju upravo za tim kamerama koje smo mi i postavili u bolnici te su u funkciji - kazao je Starčić. 


Ravnateljica pulske bolnice dr. Irena Hrstić zahvalila se 'Plavoj Laguni' na vrijednoj donaciji, posebice u ovo izazovno vrijeme trajanja pandemije. 

Najčitaniji članci