To je to što me zanima!

Porečkom dogradonačelniku je metak prošao pored glave

Član IDS-a je u srijedu došao kući. Čim je ušao u dvorište netko je pucao prema njemu. Kosa su pokušali ubiti i prije četiri godine. Tada je eksplodirao njegov Golf
Vidi originalni članak

Porečki dogradonačelnik i član IDS-a Edo Kos (51) dovezao se u srijedu oko 22 sata do svoje kuće u Kufcima kraj Poreča. Čim je zakoračio u dvorište, metak iz pištolja fijuknuo mu je kraj glave.  

Netko ga je pod okriljem mraka pokušao likvidirati. Kos je imao sreće jer ga je atentator za dlaku promašio. Iako šokiran i prestravljen, Kos je nasrnuo na naoružanog napadača. Udario ga je svom silinom torbom s laptopom po ruci u kojoj je držao pištolj. 

- Pištolj mu je odletio tri metra. Dao se u bijeg. Trčao sam za njim 50-ak metara, međutim, pobjegao mi je, pa mu lice nisam uspio vidjeti. O slučaju sam odmah izvijestio porečku policiju - rekao je vidno uzrujani Kos.

Nakon pucnjave sve prilazne ceste Poreču i glavni pravci u Istri bili su blokirani. U potragu za napadačem uključeni su i policijski psi tragači. Zbog očevida na mjestu pucnjave bili su mnogobrojni policajci i vatrogasci. Neslužbeno doznajemo da je policija pronašla pištolj. Istražitelji pretpostavljaju da bi ih tragovi s pištolja mogli dovesti do napadača. 

Kosa su pokušali ubiti i prije četiri godine. Policija je tad za podmetanje eksplozivne naprave pod njegov auto neuspješno sumnjičila Miru Đurića (32) zvanog Bombaš iz Đakova. Ne zna se motiv ponovnog pokušaja atentata na političara. Kos tvrdi kako je to nastavak na prijašnji, još nerazjašnjeni, atentat. Doznajemo kako su mještani dan prije atentata u naselju zamijetili dva muškarca u crnom Audiju osječkih registracija. O tome su izvijestili policiju. Valter Opašić iz istarske policije kaže da se oba pokušaja atentata povezuju, ali za sada istraga ne daje rezultate. 

Saborski zastupnik Damir Kajin rekao je da ga ovaj slučaj podsjeća na Pukanićev.

- Svi su se smijali kad je prijavljivao atentate, a znamo kako je tragično skončao. Kos nije mačka da ima sedam života - rekao je Kajin.

I prije četiri godine za dlaku preživio

Kosov je Golf eksplodirao na parkiralištu porečkog poglavarstva kad ga je otključao daljinskim. Bio je udaljen nekoliko metara od automobila, pa nije stradao.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • TITTO 19.11.2010.

    . ..A SAD ZZERO ISTINE. ..BLLEBETANJE AMERIČKOG VELEPOSLLANIKA James FoLLey OKO NAŠE NDH y NACISTIČKOJ EUROPiPi i FAŠISTIČKOG NATO"PAKTA"IMA SVO"YU CIJENU-GRUU METAK ZA AMERIČKOG DEMOKRATSKOG AGENTA-KOS-AA. ..BOOMERANG. ..

  • Tin Pa 19.11.2010.

    Vec sam pomislil da mu je metak prosel kroz glavu. Ma nije vam on Obama. I covjek nije atentator najvjerojatnije, samo je znao da on ima para pa ga je htio opljackat.

  • aura 18.11.2010.

    Onaj tko je pucao i dao nalog za ovakvu "akciju" samo je još veće smeće od Kosa, nikako ne opravdavam ovakve metode razračunavanja. Ako je Kos nešto zgriješio postoje drugi legalni načini da ga se zaskoči, a to sigurno nije atentat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare