Obavijesti

News

Komentari 7

Porečkom dogradonačelniku je metak prošao pored glave

Porečkom dogradonačelniku je metak prošao pored glave
3

Član IDS-a je u srijedu došao kući. Čim je ušao u dvorište netko je pucao prema njemu. Kosa su pokušali ubiti i prije četiri godine. Tada je eksplodirao njegov Golf

VIDEO

Porečki dogradonačelnik i član IDS-a Edo Kos (51) dovezao se u srijedu oko 22 sata do svoje kuće u Kufcima kraj Poreča. Čim je zakoračio u dvorište, metak iz pištolja fijuknuo mu je kraj glave.  

Netko ga je pod okriljem mraka pokušao likvidirati. Kos je imao sreće jer ga je atentator za dlaku promašio. Iako šokiran i prestravljen, Kos je nasrnuo na naoružanog napadača. Udario ga je svom silinom torbom s laptopom po ruci u kojoj je držao pištolj. 

- Pištolj mu je odletio tri metra. Dao se u bijeg. Trčao sam za njim 50-ak metara, međutim, pobjegao mi je, pa mu lice nisam uspio vidjeti. O slučaju sam odmah izvijestio porečku policiju - rekao je vidno uzrujani Kos.

Nakon pucnjave sve prilazne ceste Poreču i glavni pravci u Istri bili su blokirani. U potragu za napadačem uključeni su i policijski psi tragači. Zbog očevida na mjestu pucnjave bili su mnogobrojni policajci i vatrogasci. Neslužbeno doznajemo da je policija pronašla pištolj. Istražitelji pretpostavljaju da bi ih tragovi s pištolja mogli dovesti do napadača. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kosa su pokušali ubiti i prije četiri godine. Policija je tad za podmetanje eksplozivne naprave pod njegov auto neuspješno sumnjičila Miru Đurića (32) zvanog Bombaš iz Đakova. Ne zna se motiv ponovnog pokušaja atentata na političara. Kos tvrdi kako je to nastavak na prijašnji, još nerazjašnjeni, atentat. Doznajemo kako su mještani dan prije atentata u naselju zamijetili dva muškarca u crnom Audiju osječkih registracija. O tome su izvijestili policiju. Valter Opašić iz istarske policije kaže da se oba pokušaja atentata povezuju, ali za sada istraga ne daje rezultate. 

Saborski zastupnik Damir Kajin rekao je da ga ovaj slučaj podsjeća na Pukanićev.

- Svi su se smijali kad je prijavljivao atentate, a znamo kako je tragično skončao. Kos nije mačka da ima sedam života - rekao je Kajin.

I prije četiri godine za dlaku preživio

Kosov je Golf eksplodirao na parkiralištu porečkog poglavarstva kad ga je otključao daljinskim. Bio je udaljen nekoliko metara od automobila, pa nije stradao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina