To je to što me zanima!

Posljedice nevremena: Deseci poziva, vatrogasci 100 puta ispumpavali poplavljene kuće

Snažno nevrijeme jučer je najteže pogodilo područje Nove Gradiške i Slavonskog Broda gdje su vatrogasci imali na desetke poziva zbog poplavljenih podruma. Srećom većih tragedija nije bilo
Vidi originalni članak

Županijski centar 112 u Slavonskom Brodu jučer je od 17.30 sati zaprimio pedesetak poziva s područja Nove Gradiške i prigradskih naselja Prvča i Kovačevac kako je zbog velike količine oborinskih voda poplavilo desetak podruma u Novoj Gradiški. Također su dobili i desetak poziva s područja Grada Slavonskog Broda o poplavljenim podrumima.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na području Nove Gradiške i prigradskih naselja, vatrogasci su imali čak 76 intervencija ispumpavanja vode iz objekata. Sudjelovalo je 36 vatrogasaca s 11 vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška i dobrovoljnih vatrogasnih društava Staro Petrovo Selo, Godinjak, Rešetari, Ljupina i Nova Gradiška. U intervencijama su bili angažirani i zaposlenici lokalnih komunalnih poduzeća.

VREMENSKE NEPOGODE UŽIVO Karta padalina diljem Europe: Evo kako je jako nevrijeme iz Njemačke stiglo i u Hrvatsku

Na području Slavonskog Broda vatrogasci su imali 23 intervencije ispumpavanja podruma i jednu intervenciju uklanjanja srušenog stabla. Sudjelovalo je 25 vatrogasaca s 8 vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod.
 
Ispod nadvožnjaka u Belom Manastiru oko 19 sati uslijed obilne kiše je poplavljen kolnik te je vozilo zapelo u vodi. Hrabri policajac i vojnik koji su se tamo našli skočili su u vodu i pomogli spasiti putnike iz automobila.

FOTO: SPAŠAVANJE U BELOM MANASTIRU Heroji spasili dvoje ljudi: 'Auto je bio potopljen, a nitko nije izlazio. Brzo smo skočili u vodu'

Na tehničkoj intervenciji bili su vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Beli Manastir.

Zbog kvara na elektroenergetskoj mreži i dalekovodima tijekom noći je dolazilo do prekida u opskrbi električnom energijom na osječkom području, u Požeško-slavonskoj županiji na podru

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ginko 50 17.07.2021.

    Odvodnja je temeljni komunalni problem, u gradu i okolici. Naselja su ušla u polja, na brijege, stari propusni kanali uništeni, zakrčeni, posvuda betonske kocke, asfalt, sve u službi automobila, koji je mjerilo uspjeha, cvjetnih nasada - mjerilo preuređenja grada. Nogostupi su na glavnim pravcima i frekvencijama katastrofa, biciklisti nemaju staze istok-zapad,. Glavonje nisu pješaci, niti bicikliraju, a nisu jučer niti plivali, šteta od njihovog planiranja i realizacije polovičnih projekata, svakim danom sve je vidljivija. Hoće li platiti iz svog džepa, pokajati se, ispričati ili će i dalje krljati.

  • ajetodoo 17.07.2021.

    Zašto vatrogasci vječito ispumpavaju podrume? Kao da nemaju pametnijeg posla!Treba donjeti zakon da svaka kuća mora imati u podrumu pumpu za ispumpavanje vode.Pumpa je jeftinija od jednog mobitela, kojih u svakoj kući ima nekoliko. Da sam vatrogasac, takvima bih u podrum istočio još jednu cisternu vode.

  • Zvoneern 17.07.2021.

    U Belgiji kiša padala protekla 3 tjedna do jučer...pa šta bi bilo da je toliko padala u Hr...?

Komentiraj...
Vidi sve komentare