News

Komentari 6

Posljedice nevremena: Deseci poziva, vatrogasci 100 puta ispumpavali poplavljene kuće

Posljedice nevremena: Deseci poziva, vatrogasci 100 puta ispumpavali poplavljene kuće

Snažno nevrijeme jučer je najteže pogodilo područje Nove Gradiške i Slavonskog Broda gdje su vatrogasci imali na desetke poziva zbog poplavljenih podruma. Srećom većih tragedija nije bilo

Županijski centar 112 u Slavonskom Brodu jučer je od 17.30 sati zaprimio pedesetak poziva s područja Nove Gradiške i prigradskih naselja Prvča i Kovačevac kako je zbog velike količine oborinskih voda poplavilo desetak podruma u Novoj Gradiški. Također su dobili i desetak poziva s područja Grada Slavonskog Broda o poplavljenim podrumima.

Pogledajte video

Na području Nove Gradiške i prigradskih naselja, vatrogasci su imali čak 76 intervencija ispumpavanja vode iz objekata. Sudjelovalo je 36 vatrogasaca s 11 vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška i dobrovoljnih vatrogasnih društava Staro Petrovo Selo, Godinjak, Rešetari, Ljupina i Nova Gradiška. U intervencijama su bili angažirani i zaposlenici lokalnih komunalnih poduzeća.

Na području Slavonskog Broda vatrogasci su imali 23 intervencije ispumpavanja podruma i jednu intervenciju uklanjanja srušenog stabla. Sudjelovalo je 25 vatrogasaca s 8 vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod.
 
Ispod nadvožnjaka u Belom Manastiru oko 19 sati uslijed obilne kiše je poplavljen kolnik te je vozilo zapelo u vodi. Hrabri policajac i vojnik koji su se tamo našli skočili su u vodu i pomogli spasiti putnike iz automobila.

Na tehničkoj intervenciji bili su vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Beli Manastir.

Zbog kvara na elektroenergetskoj mreži i dalekovodima tijekom noći je dolazilo do prekida u opskrbi električnom energijom na osječkom području, u Požeško-slavonskoj županiji na podru

Najčitaniji članci