To je to što me zanima!

Pošte u BiH blokirale pošiljke za Kinu, ali i pakete iz Wuhana

Hrvatska pošta Mostar navela je kako je u kontaktu sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH iz kojeg je priopćeno kako do sada nije zabilježen prijenos korona virusa preko pošiljaka
Vidi originalni članak

Sva tri poštanska operatera iz Bosne i Hercegovine zbog pojave korona virusa potpuno su obustavili slanje svih redovitih poštanskih pošiljki za Kinu, osim ekspresne dostave putem DHL servisa, dok je prekinuta dostava pošiljki za kupce iz BiH s područja Wuhana, a za druge regije se očekuju kašnjenja.

Kako je u četvrtak priopćeno iz Hrvatskih pošta u Mostaru, do daljnjeg je obustavljen prijam svih vrsta redovitih pošiljaka koja obavljaju poštanski operateri iz BiH, Hrvatske pošte Mostar, Pošte BiH i Pošte Republike Srpske koje imaju za odredište Narodnu Republiku Kinu.

- Razlog je privremena obustava letova većine stranih zrakoplovnih kompanija prema NR Kini s ciljem prevencije širenja koronavirusa - navodi se u priopćenju Hrvatskih pošta u Mostaru.

OSNOVAN KRIZNI STOŽER Bolnica u Varaždinu: 'Spremni smo za izazove korona virusa'

Dodali su kako se slanje ekspresnih pošiljaka putem DHL-a za NR Kinu obustavlja samo za područje Wuhana, dok se za ostala područja NR Kine obavlja prijam tih međunarodnih pošiljaka, ali se očekuju kašnjenja u prijevozu i dostavi. Do toga je došlo zbog preporuka zdravstvenih ustanova te DHL-a i međunarodnih poštanskih servisa koja obavljaju promet pošiljki.

TREBA DOĆI 3000 LJUDI Kinezi će zbog korona virusa odgoditi sjednicu parlamenta?

Hrvatska pošta Mostar navela je kako je u kontaktu sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH iz kojeg je priopćeno kako do sada nije zabilježen prijenos korona virusa preko poštanskih pošiljaka. Dodaje se i da je Pošta Kine obavijestila druge poštanske operatore da se, prema nalogu kineske vlade, vrši dezinfekcija svih poštanskih pošiljaka koje su podrijetlom ili su bile u tranzitu preko centra u Wuhanu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nori 🖖 07.02.2020.

    Da se Kinezi ne zaraze glupošću

  • _Varešak_ 06.02.2020.

    Tako i treba.

  • Mrphy 06.02.2020.

    Oooo ova odluka nema veze s mozgom, nego se ide u drugom pravcu a to je na štetu kineskoj ekonomij.

Komentiraj...
Vidi sve komentare