To je to što me zanima!

Potpisat će ugovor? Sberbanka i Agrokor se uspjeli dogovoriti

Fabris Peruško je, podsjetimo, nedavno došao na mjesto izvanrednog povjerenika za Agrokor te je zaokrenuo odnos izvanredne uprave prema najvećem pojedinačnom vjerovniku - Sberbanku
Vidi originalni članak

Postignut je dogovor između izvanredne uprave Agrokora i Sberbanka, a dvije su strane pred potpisivanjem ugovora, neslužbeno doznaje N1 televizija

SUD IH IMENOVAO Peruško i Weber u Agrokoru: Nagodba je prioritet broj jedan

Fabris Peruško je, podsjetimo, nedavno došao na mjesto izvanrednog povjerenika za Agrokor te je zaokrenuo odnos izvanredne uprave prema najvećem pojedinačnom vjerovniku - Sberbanku. Nastavio se pregovore s bankom kako bi ona odustala od tužbi protiv izvanredne uprave, a zauzvrat bi Sberbanku bila priznata osporena potraživanja.

Sastanak u Zadru: "Znatan napredak u usuglašavanju ključnih odredbi plana nagodbe"

Agrokor je u četvrtak objavio da je na sastanku članova Privremenog vjerovničkog vijeća i promatrača te nove izvanredne uprave, koji je protekla tri dana održan u Zadru, postignut "znatan napredak u usuglašavanju ključnih odredbi plana nagodbe". 

"Na sastanku članova Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora i promatrača, koji je održan kroz tri dana od 6. do 8. ožujka 2018. godine, novi izvanredni povjerenik Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber, uz podršku šireg tima iz Agrokora i savjetnika kompanije, postigli su znatan napredak u usuglašavanju ključnih odredbi plana nagodbe", navodi se u priopćenju, nakon sastanka koji je održan u Zadru.

Kako se ističe, tijekom sastanka se raspravljalo o nizu tema, uključujući nedavno objavljene ažurirane planove održivosti, ključne pravne korake u nastavku postupka, vremenski okvir formiranja stalnog vjerovničkog vijeća, pojedinosti strukture nagodbe te, najvažnije, način tretiranja nepodmirenog graničnog duga.

"Na temeljima prijedloga restrukturiranja predstavljenog u prosincu 2017. predstavnici Agrokorovih vjerovnika, kako financijskih tako i dobavljača, su po prvi put imali priliku analizirati određene važne financijske informacije koje će im pomoći u postizanju održivog plana nagodbe. U dogovoru s Privremenim vjerovničkim vijećem (PVV), kompanija će relevantne informacije koje su podijeljene s članovima PVV-a učiniti javno dostupnima 14. ožujka 2018. godine", najavljuje se u priopćenju.

Također se ističe i da su predstavnici vjerovnika "vodili vrlo konstruktivan direktan međusobni dijalog te se o glavnim razmišljanjima i problemima vezanima uz plan nagodbe otvoreno raspravljalo".

"Razgovor o nepodmirenom graničnom dugu, koji su predstavnici dobavljača identificirali kao jednu od kritičnih točaka, rezultirao je prijedlogom mogućeg rješenja koje je načelno prihvatljivo i financijskim vjerovnicima i dobavljačima. Sve su se strane usuglasile da će prijedlog ubrzano razraditi kako bi se osigurala široka podrška vjerovnika za plan nagodbe", navode iz Agrokora.

Ističu i kako je "na kraju sastanka utvrđen manji broj ključnih otvorenih pitanja" te je dogovoreno je da će se ista skupina ponovo sastati radi rješavanja tih preostalih pitanja u tjednu koji počinje 19. ožujka 2018. godine.

U priopćenju se prenosi i izjava izvanrednog povjerenika Fabrisa Peruška koji je zadovoljan rezultatima sastanka. 

"Zaista sam zadovoljan rezultatima sastanaka, postigli smo značajan napredak i uvjeren sam da ćemo do previđenog roka u travnju ove godine uspjeti dogovoriti načelne uvjete koji određuju okvire plana nagodbe. Veselim se sljedećem sastanku s ovom skupinom, kada ću vas moći ponovo izvijestiti o novim postignutim rezultatima", kaže Peruško.

 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • miancrljo 09.03.2018.

    Zemlja, u kojoj samo pametnih i sposobnih ima samo u hdz-u, a svi su ostali zalupanci stoka sitnog zuba, marginalci i gradani drugug reda. Sramno ali istinito, oterat covjeka sa cela Podravke koji je napravio preporod kompanije i postavit Hdz-e ovog marhginalca koji je upropastio ili pripremioprijasnje firme da ih neko kupi za cik duvana, pa valjda i Podravku treba tako rijesit. Sramota, ali tako treba rvatinama jer za drugo i nisu, kad neizlaze na izbore jedino poslusnici i placenici sa razno raznim privilegijama nakon izbor. Pa zasto ljudi rade puni radni vijek i dobiju 3000 u vrh glave penziju, a kvazi borci koji su se u guzicu ranjavali od strah ili porazbijali od alkohola 6 ili 7 tisuca. Svaka cast postenima koji su svojom odanoscu i hrabroscu zavrijedili, a takovih mozda ima 300 tisuca, a ostalo je izmisljeno.

  • 08.03.2018.

    Što bi? Prodadoste nas Rusima, ha??

  • Marialoren 08.03.2018.

    kako ste to uspjeli dali rusima konzum,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare