To je to što me zanima!

Potpredsjednik ruske vlade posjetio Hersonsku oblast

Regija koja okružuje ovaj lučki grad zauzela bi “vrijedno mjesto u našoj ruskoj obitelji”, rekao je Khusnullin tijekom posjeta, prenose RIA Novosti
Vidi originalni članak

Potpredsjednik ruske vlade Marat Khusnullin posjetio je u utorak Hersonsku oblast na jugu Ukrajine i rekao kako bi to područje bilo zauzelo vrijedno mjesto u ruskoj obitelji, prenosi agencija dpa.

POGLEDAJTE  VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Regija koja okružuje ovaj lučki grad zauzela bi “vrijedno mjesto u našoj ruskoj obitelji”, rekao je Khusnullin tijekom posjeta, prenose RIA Novosti.

U toj ukrajinskoj regiji, Rusija je 1. svibnja uvela ruski rubalj kao službenu valutu, a prije nekoliko dana, vlada instalirana od strane Rusije najavila je svoje planove da od Moskve zatraži pravo da postane dio Rusije.

O RATU U UKRAJINI Kotromanović: Putin je ranjen. Izgubio je politički autoritet u svijetu, a gubi ga i u državi

Regionalni pro-ruski potpredsjednik vlade Kiril Stremousov rekao je kako neće biti referenduma, kao niti opcije da ta regija postane republika. Neodržavanje referenduma opravdao je činjenicom da referendum o pripajanju krimskog poluotoka, održan 2014. godine, nije bio međunarodno priznat.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti ovdje

S druge strane, ukrajinska je vlada uvjerena da rusifikacija Hersonske oblasti neće uspjeti.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nisam ja ništa 18.05.2022.

    Tako i treba.

  • 18.05.2022.

    Gerson se vraća kući

  • 18.05.2022.

    Vučić u Glini-II

Komentiraj...
Vidi sve komentare