To je to što me zanima!

Povijesna presuda: Dječak ubio četvero kolega u školi. Roditelji idu u zatvor na 10 do 15 godina

Oba roditelja provela su u zatvoru 858 dana dok su čekali suđenje. To vrijeme će se oduzeti od konačne kazne. Uz to, nisu smjeli stupiti u kontakt s obiteljima stradalih.
Vidi originalni članak

Sud u Michiganu proglasio je krivima Jennifer i Jamesa Crumbleyja na 10 do 15 godina zatvora zbog masovne pucnjave u kojoj je njihov sin Ethan ubio četvero kolega iz razreda u studenom 2021. Tada 15-godišnji Ethan pucao je u srednjoj školi u Oxfordu u Michiganu. Dobio je doživotnu kaznu zatvora u prosincu 2023.

- Mogu samo izraziti iskrenu sućut obitelji na njihovim gubicima - rekla je sutkinja Cheryl Matthews.

Sutkinja smatra kako svi postupci za posljedicu imaju tzv. leptirov učinak.

- Roditelji ne mogu čitati misli, ali ova osuda nije vezana uz loše roditeljstvo. Njihovi ponovljeni postupci, ignoriranje stvari mogu dovesti do ovakvih stravičnih događaja, jer sve što se radi, veže se jedno na drugo - dodala je.

MASAKR U AMERICI Škola mu je pozvala roditelje na razgovor. Sat nakon toga Ethan je uzeo pištolj i počeo ubijati...

Oba roditelja provela su u zatvoru 858 dana dok su čekali suđenje. To vrijeme će se oduzeti od konačne kazne. Uz to, nisu smjeli stupiti u kontakt s obiteljima stradalih.

Jennifer Crumbley je poručila kako ne bi ništa promijenila u svom odgoju. Suprug James je tijekom presude obrisao nekoliko suza. 

Prvi ovakav slučaj

Ovo je prvi slučaj u kojem su roditelji proglašeni krivima zbog zločina koje je počinilo njihovo dijete.

- James Crumbley je u više navrata ignorirao znakove upozorenja da je njegov sin uznemiren. Nije potražio pomoć, niti učinio dovoljno kako bi sigurno pohranio oružje u obiteljskoj kući - rekla je u ožujku tužiteljica Karen McDonald.

Tužiteljica je pokazala poruke koje je Ethan slao prijatelju. U njima je jasno govorio kako čuje glasove i da treba pomoć, ali se brinuo kako će njegov otac biti ljut.

MASAKR U ŠKOLI Ubojica iz Michigana mamio kolege da mu izađu na nišan: 'Iz ureda šerifa sam, možete izići'

- Zamolio je oca da ga odvede liječniku, ali on mu je dao tablete i rekao da ih popije - dodala je.

U daljnjoj raspravi u ožujku otkriveno je kako je učitelj pronašao Ethanove crteže s pištoljem, metkom i krvavom figurom. Škola je pozvala roditelje u školu kako bi odveli sina kući.

Oni su to odbili, iako oni tvrde da nije tako. Kasnije se Ethan vratio u razred, a iz WC-a je dobio pištolj i počeo pucati. Ubio je četvero kolega i ranio još sedmero. Presuda Jennifer Crumbley trebala bi biti izrečena 9. travnja, dok datum iznošenja presude Jamesu još uvijek nije poznat.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • liliZG2.0 09.04.2024.

    kada bi to bilo pravilo , onda bi roditelji malo drugačije vodili brige o svom oružju nego do sada.

  • ćiribu_ćiriba 09.04.2024.

    e to je pravosuđe

  • hercegovac katolik lopina 09.04.2024.

    Nije to moguce da se dogodi u zemlji demokracije i blagostanja.sto onda mozemo ocekivati recimo u kongu ili zambiji.a da oni dobiju hr putovnice od suda u zlataru..

Komentiraj...
Vidi sve komentare