To je to što me zanima!

Povijesni likovi će u šetnju Zagrebom za više turista

Dora i Pavle, likovi iz Šenoinog Zlatarevog zlata, Marija Jurić Zagorka te drugi povijesni likovi turistima će pričati o povijesti, a svirat će i vergl
Vidi originalni članak

Turistička zajednica grada Zagreba u četvrtak je na Zagrebačkom velesajmu predstavila ovogodišnji Zagrebački vremeplov.
- Svake subote od 17. travnja do 25. rujna na Zrinjevcu će biti promenadni koncerti, na Gornjem gradu zagrebačke šansone, a folklorni program na više mjesta. Čanovi kulturnoumjetničkih društava šetat će u narodnim nošnjama Kaptolom, Trgom bana Jelačića i Tkalčićevom te djeliti turistima domaće kolače ili jabuke. Gornjim gradom šetat će likovi iz prošlosti i turistima na stranim jezicima govoriti o "sebi" i prošlosti Zagreba - kaže Amelia Tomašević, direktorica TZ grada Zagreba. Od ove godine Dori Krupićevoj, Mandi, kolporteru, poštaru, stražaru i Mariji Jurić Zagorki pridružit će se  Pavle Gregorijanec i Matija Gubec. Posebnu pažnju turista ovih su godina privlačili svirač vergla i srednjovjekovni vitezovi.
Na prvoj slici su (s lijeva na desno): Pavle Gregorijanec (lik iz Šenoina Zlarareva zlata), kolporter, ban Josip Jelačić, Marija Jurić Zagorka, poštar, Dora Krupićeva (Zlatarevo zlato), gradski stražar i Manda koja grabi vodu iz Manduševca.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • danijel_ck 15.04.2010.

    Neka se netko obuce i u Franju Tudmana i Ivu Sanadera, a mozda bi i Franjo Tahi bio odlican.

Komentiraj...
Vidi sve komentare