Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Povijesni likovi će u šetnju Zagrebom za više turista

Dora i Pavle, likovi iz Šenoinog Zlatarevog zlata, Marija Jurić Zagorka te drugi povijesni likovi turistima će pričati o povijesti, a svirat će i vergl

Željko Lukunić/PIXSELL
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1 komentara

Turistička zajednica grada Zagreba u četvrtak je na Zagrebačkom velesajmu predstavila ovogodišnji Zagrebački vremeplov.
- Svake subote od 17. travnja do 25. rujna na Zrinjevcu će biti promenadni koncerti, na Gornjem gradu zagrebačke šansone, a folklorni program na više mjesta. Čanovi kulturnoumjetničkih društava šetat će u narodnim nošnjama Kaptolom, Trgom bana Jelačića i Tkalčićevom te djeliti turistima domaće kolače ili jabuke. Gornjim gradom šetat će likovi iz prošlosti i turistima na stranim jezicima govoriti o "sebi" i prošlosti Zagreba - kaže Amelia Tomašević, direktorica TZ grada Zagreba. Od ove godine Dori Krupićevoj, Mandi, kolporteru, poštaru, stražaru i Mariji Jurić Zagorki pridružit će se  Pavle Gregorijanec i Matija Gubec. Posebnu pažnju turista ovih su godina privlačili svirač vergla i srednjovjekovni vitezovi.
Na prvoj slici su (s lijeva na desno): Pavle Gregorijanec (lik iz Šenoina Zlarareva zlata), kolporter, ban Josip Jelačić, Marija Jurić Zagorka, poštar, Dora Krupićeva (Zlatarevo zlato), gradski stražar i Manda koja grabi vodu iz Manduševca.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message