To je to što me zanima!

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje
Vidi originalni članak

Na današnjoj sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa na dnevnom redu bilo je, između ostalog, odlučivanje u predmetima premijera Andreja Plenkovića te u predmetu državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršića.

U slučaju premijera Plenkovića Povjerenstvo je donijelo jednoglasnu odluku prema kojoj je predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću zbog neusklađenosti u imovinskoj kartici izrečena kazna u iznosu od tri tisuće kuna, koju može platiti u tri jednake rate. Potvrdila je to predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv premijera početkom listopada prošle godine.

KOMENTIRAO IZBORE Plenković iz Splita: Ovaj grad je postao žrtva politikantstva. Neću slušati Milanovićeve želje!

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje jer je bila na porodiljnom i roditeljskom dopustu do treće godine djetetova života.

Plenković je propustio upisati u karticu da je njegova supruga 1997. godine naslijedila trećinu parcele u katastarskoj općini Makoše kod Dubrovnika, koja ima 759 četvornih metara s kućom od 61 četvornog metra bruto površine.

Supruga je suvlasnica trećine parcele koju je naslijedila još kao maloljetna nakon smrti oca i nije, kako tvrdi, za suvlasnički udio niti znala jer u naravi tu nekretninu ne koristi.

GOTOVI IZBORI U HDZ-U Plenković HDZ-ovcima: Usvojili smo kvalitetan program. Sabor završili s 'Bože čuvaj Hrvatsku'

Premijer se na odluku žalio jer je pored plaće njegova supruga ostvarivala i druge prihode, pa nije smatrala shodnim prijavljivati manji iznos, navedeno je u njegovu očitovanju, koje je pročitano u petak na sjednici Povjerenstva.

Navodi se kako ni Ana Malać Plenković nije znala da je suvlasnica nekretnine pa to nije onda mogao znati ni Plenković.

Na sjednici je pojašnjeno kako je došlo do manjeg nesrazmjera u imovinskoj kartici, ali i istaknuto da su dužnosnici dužni navesti precizne podatke.

'OČEKUJEMO OD VAS...' Plenkovićev savjet mladima: 'Budite hrabri', Jandrokovićev: 'Nema brzopoteznog uspjeha'

Imajući u vidu ta dva propusta, Povjerenstvo je utvrdilo da je došlo do nesuglasja, no morat će platiti kaznu u iznosu od tri tisuće kuna koju može platiti u tri jednake rate, prenosi Dnevnik.hr.

Nakon odluke o kazni, oglasio se i glasnogovornik Vlade Marko Milić te istaknuo da je riječ o nenamjernom propustu koji je u međuvremenu otklonjen. Dodao je kako će premijer poštovati odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

- U vezi današnje odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa želimo još jednom ponoviti kako je riječ o nenamjernom propustu koji je u međuvremenu otklonjen - izjavio je glasnogovornik Vlade nakon odluke Povjerenstva.

Kao što je predsjednik Vlade već najavio u očitovanju Povjerenstvu, poštovat će današnju odluku, dodao je Milić.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • viktoria violeta 18.06.2022.

    Ja zaboravila uplatit 7 kn pa dobila opomenu od 500 kn. Oni na vlasti varaju, muljaju i kradu i nikom nista i jos se zrtve prave. Dobio kaznu od 3000 kn. E jesmo jadan narod, prave nas budalama. On tu kaznu sigurno nece platit iz svog đepa vec iz đepa nas ljudi koji posteno radimo i placamo poreze da bi oni mogli svoje đepove puniti.

  • zločinačka organizacija_zna se 18.06.2022.

    Zna se koji "Kartel" vlada kod nas, ako sutra budem visio na mostu ili se utopio, znajte da ja to nisam svojevoljno napravio, a 'ko je? ZNA SE

  • zločinačka organizacija_zna se 18.06.2022.

    Njegova žena je veći pisac od Ankice (krivousti ljigavac žene) na računu love k'o u priči.... kako?

Komentiraj...
Vidi sve komentare