To je to što me zanima!

Povjesničar Hrvoje Klasić dobio prijeteće pismo: 'Ovo nije prvo, ali je možda najdegutantnije'

Ubij Klasića izdajnika kako su ustaše u Jesenovcu ubile više od 700.000 Srba, stoji u pismu koje je Klasiću ostavljeno u njegovom uredu na Filozofskom fakultetu
Vidi originalni članak

Jutros kad sam došao na posao na Filozofski fakultet u kancelariji me čekala kuverta, s mojim imenom, prezimenom, markicom i kad sam otvorio, unutra je bilo samo ovo pismo. Ovo nije prvo takvo koje sam dobio, možda je najdegutantnije, ali već sam dobivao prijeteća pisma. Prijavljivao sam samo direktne prijetnje smrću, rekao je Hrvoje Klasić za N1.

Kaže kako prijetnju nije prijavio policiji.

- Još nisam stigao sad prijaviti jer sam imao nastavu, ali mislim da neću prijaviti. Pisma su anonimna, svaki puti isto, policija je susretljiva, ali ne može se ništa - rekao je Klasić.

PRIJETNJE POVJESNIČARU Klasić dobio pismo: 'Doći ćemo rado na tvoj sprovod... Ustaše'

- Nisam pravnik, ali mislim da je ovakva prijetnja smrću kazneno djelo. Da netko riskira, čak i ako se ne misli ozbiljno, da netko riskira kaznu zatvora zbog nečega. Iz ovoga se vidi da je netko jako ljut, vidi se srdžba i gnjev - dodao je.

Klasić smatra kako se ne radi o reakciji na neki konkretan događaj već na njegovo generalno tumačenje povijesti.

- Nije se ništa konkretno dogodilo nego se radi o akumuliranom nezadovoljstvu mojim tumačenjem prošlosti, mojom bezrezervnom borbom protiv hrvatskog nacionalizma, bilo je toga i prije. Neki me na ulici pljunu, neki dobace, a neki se potrude pa pošalju prijeteće pismo - smatra Klasić.

POVJESNIČAR OPLEO PO PREMIJERU Hrvoje Klasić Plenkoviću: 'Gdje je on vidio marširanje partizana ili neko negiranje Golog otoka?'

Klasić kaže kako mu prijetnje uvijek dolaze na radno mjesto i kako često dobiva pisane prijetnje.

- Često dobijem nepismene prijetnje, ali nekoliko njih, uključujući ovu, napisala je visoko obrazovna osoba - uvjeren je Klasić.

- Ovo mi je, nažalost, postao dio svakodnevice, ne bih da to postane normalno - dodao je.

 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Horvat2015 09.05.2022.

    Kako siješ, tako ćeš žeti. Imaš sreće da ne živiš u doba antifašizma (u prijevodu komunizma), jer da si u ono doba pisao negativno protiv partizana i komunističke partije, nebi prošao lišu kao u Republici Hrvatskoj u kojoj svaka šuša može nekažnjeno pljuvati po hrvatskom narodu i hrvatskim simbolima usput opravdavajući simbole kojima se 90-ih ubijalo Hrvate i razarala Hrvatska.

  • centarfor 14.05.2021.

    On je povjesničar koji svoje laži još i predaje na filozofskom fakultetu ali nažalost što se tiče matematike kao da je još u prvom razredu osnovne škole. Hrvatska traži oko 2000 nestalih u ratu i ne može ih naći. A on i njegovi nemaju ideju gdje bi mogli pronaći 700 tisuća kostura. Ma idemo prekopati Jasenovac da već jednom prestanu te nebuloze. S druge strane toliko broj mrtvih znači da je dnevno ubijano preko 700 ljudi. Kojom tehnologijom i gdje se je to događalo. Ako su kopali jame to znači da je trebalo iskopati dnevno barem 200 m3 zemlje za te ubijene a tada nije bili strojnog iskopa. Dakle takve koji daju takve izjave smatram bolesnicima i lažovima kojima je mjesto u Vrapću.

  • beli1977 13.05.2021.

    Ma ti nisi baš bistar! Povijesničar,a nemaš blage veze o povijesti! Znači sin nekog udbaša! Sram te bilo!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare